Za domače je prva dva gola dosegel Will Grigg, delo pa je dokončal Benik Afobe, sicer posojen nogometaš Arsenala. Poraz z 0:4 je obenem najhujši poraz Manchester Uniteda proti tretje- ali nižjeligaškemu klubu v 136-letni zgodovini kluba.

»Če pogledamo, kakšne gole smo prejeli, je jasno, da smo delali velike napake, kakršnih si ne smemo privoščiti. Ko enkrat zaostajaš z 0:2, se je zelo težko vrniti v tekmo in obrniti rezultat v svojo korist. V drugem polčasu smo sicer imeli kar nekaj priložnosti, a nismo imeli niti sreče, da bi zatresli mrežo nasprotnika. Potem pa je prišla nova naša napaka in hitro je bilo 3:0 in potem tudi 4:0. Storili smo tudi kar nekaj sprememb v načinu in sistemu igre, s čimer smo veliko tvegali, česar pa ne obžalujem,« je po porazu dejal trener rdečih vragov Louis van Gaal.

Van Gaalu se že trese stolček, a ostaja miren in poziva navijače, da mu dajo čas

Po novem porazu v gosteh v Milton Keynesuse na Otoku mnogim že postavlja vprašanje, koliko časa bodo v taboru rdečih vragov še vztrajali pri novem trenerju Van Gaalu, ki je na uvodnih dveh tekmah nove sezone angleškega prvenstva proti Swanseaju in Sunderlandu iztržil le točko.

A nizozemski strateg ostaja miren in poziva navijače, da mu še naprej zaupajo. »Naši navijači morajo še naprej verjeti v našo filozofijo. Še vedno smo v fazi gradnje ekipe, česar ne moreš storiti zgolj v enem mesecu, tudi v enem letu ne. Trenutni rezultati so seveda za nas veliko razočaranje, a upam, da bodo navijači ohranili zaupanje v klub in našo nogometno filozofijo, ki bo zahtevala kar nekaj časa, da jo osvojimo,« meni Van Gaal.