Sodnik povratne tekme Enrique Osses iz Čila je po odmoru v prvem polčasu na igrišču čakal več kot pol ure, da bi lahko tekmo nadaljeval, a nogometaši argentinskega kluba Tigre niso več prišli na igrišče, ker naj bi jih ob polčasu fizično napadli varnostniki in naj bi jim grozili.

Za zdaj še ni znano, kaj se je ob polčasu dogajalo na stadionu v Sao Paulu. Trener Tigreja je izjavil, da so varnostniki ob premoru v slačilnicah napadli njegove varovance s palicami ter jim celo grozili s strelnim orožjem.

»Proti nam so uperili pištoli, zato preostanek srečanja nismo želeli več odigrati. Pripravili so nam zasedo, eden izmed njih pa je potegnil revolver in ga nameril v prsni koš našega vratarja Damiana Albila,« je po tekmi zgroženo dejal trener Tigreja Nestor Gorosito.

O dogodku so se na široko razpisali predvsem argentinski mediji, ki so tudi objavili fotografije okrvavljene slačilnice gostujoče ekipe.

Da so pri Tigreju le iskali izgovore, pa je prepričan predsednik Sao Paula Juvenal Juvencio. »Prizadejali bi jim visok poraz. Naša največja zmaga je pravzaprav to, da so Argentinci pobegnili.« Na strani predsednika pa je tudi vratar Sao Paula Rogerio Cani. »Sem so se prišli pretepati, ne pa igrati nogomet. Ne skrbi nas. Ne vemo, kaj se je dogajalo v njihovi slačilnici.«

Nogometaši Tigreja so po incidentu v slačilnici ostali več kot tri ure, nato pa so se napotili proti policijski postaji in oddali prijavo.

Južnoameriški pokal je drugo najprestižnejše tekmovanje v tem delu sveta po pokalu libertadores.