Kot trdijo pri Ekvadorski nogometni zvezi, 17-letni perujski mladi reprezentant Max Barrios ni oseba, za katero se izdaja. V resnici naj bi šlo za 25-letnika, ki sliši na ime Juan Espinoza in prihaja iz Ekvadorja. »Naša zadnja informacija je, da se Barrios vrača v Limo, kjer bo Perujski nogometni zvezi skušal pojasniti zaplet,“« je dejal tiskovni predstavnik Južnoameriške nogometne zveze (Conmebol) Nestor Benitez.

Ekvadorci trdijo, da je bil Barrios rojen leta 1987 v ekvadorskem mestu Machala. Slednje je potrdil tudi njegov oče Angel, a obenem zanika, da je njegov sin star 25 let. »Moj sin ni storil nič napačnega, preprosto ima dvojno državljanstvo,“ je zatrdil Barrios starejši in pojasnil, da je sina pri šestih letih pripeljal v Peru in ga registriral kot perujskega državljana.

Da je nogometaš prevarant, meni tudi predsednik ekvadorskega kluba Liga de Loja, Jaime Villaveceni.«„Ko je igral za nas, je imel 22 let. V njegovem potnem listu je pisalo, da je bil rojen leta 1987, torej ima 25 let. Zagotovo gre za istega nogometaša.«

Kot je še dejal tiskovni predstavnik Comnebola, bo bizaren zaplet sedaj skušala razrešiti njihova disciplinska komisija, ni pa potrdil, ali bodo vsi rezultati tekem, na katerih je Barrios zaigral, razveljavljeni.