S kakšnimi občutki pričakujete drugega izmed štirih derbijev v letošnji sezoni?

Pred derbijem vedno povem enako. Če si igralec v slovenskem nogometnem prvenstvu, je največ, kar lahko doživiš, to, da si udeleženec tradicionalnega derbija. Igralci moramo biti ponosni in veseli, da imamo takšen privilegij. Pričakujem spektakel. V Stožice prihaja večni tekmec in najboljša ekipa v državi.

Kakšna je vloga kapetana na derbijih?

Glede izkupička točk ima obračun z Mariborom popolnoma enako vrednost kot tekma z Radomljami. Torej igramo za tri točke. Po psihološki plati je bila veliko težja tekma z Radomljami, kot bo z Mariborom. Ne trdim, da bomo bolj sproščeni ali da se je težko motivirati za Radomlje, a prihaja tekma, ki pomeni največ na slovenskem prizorišču. Težav z motivacijo ne bo.

Ali imate pred takšno tekmo kakšen poseben ritual?

Ne. Na vsakega tekmeca se pripravljam enako. Vsaka tekma je vredna enako, torej tri točke.

Kakšna je priprava vratarja na tekmo?

Vsakega tekmeca doma podrobno analiziram s pomočjo videoposnetkov. Torej standardne situacije, zelo pomembne so prekinitve, posebej pogledam, kako igralci streljajo na gol, kakšne trike uporabljajo, način izvajanja enajstmetrovk.

Kaj je pokazala analiza Maribora?

Odličen je. Ker ni več obremenjen z Evropo, je še močnejši, saj ima v mislih le državno prvenstvo in pokal. Čaka nas zelo težka tekma, a optimizem gradimo na dobri predstavi jeseni v Ljudskem vrtu. Razplet bo odvisen od tega, kakšna bo otvoritev tekme. Če bi jo odprli z vodilnim golom, je mogoče vse.

Vaša ocena kakovosti spremenjene Olimpije po zimskem premoru.

Prezgodaj je še za oceno. Treba bo počakati še nekaj tekem, da bomo videli, koliko smo vredni.

Glede na zasedbo ima Olimpija največji kapital v upih Zajcu, Kapunu, Šporarju...

O tem ni dvoma. Imamo kakovost in mlade fante, ki imajo dovolj talenta, da bi se lahko razvili v igralce evropske kakovosti. A merodajno je le igrišče, ki razkrije vse, zato se je treba potrjevati iz treninga v trening, iz tekme v tekmo.

Kako je biti kapetan takšni zasedbi, kot jo ima trenutno Olimpija?

Uživam. Od največjih upov sem starejši 14 let, a brez težav se postavim v njihovo kožo, ko sem bil v njihovih letih in sem nogomet doživljal na malo drugačen način. Z vlogo kapetana nimam težav, saj se imamo radi in delamo dobro.

Večna dilema je, ali je vratar primer za kapetana, ker je v golu oddaljen od središča dogajanja.

Nimam odgovora. Odločitev o kapetanu je v pristojnosti trenerja. Meni je zaupal kapetanski trak, na kar sem zelo ponosen.