Prihod Lewandowskega še ne pomeni, da bo hrvaški reprezentant moral oditi z Alianz Arene, je za spletno stran Bayerna zatrdil izvršni direktor kluba Karl-Heinz Rummenigge. »Z Mariom smo zelo zadovoljni. Njegov prispevek v lanski sezoni, ko smo osvojili toliko naslovov, je bil ogromen. Le spomniti se moramo na lanski gol v Londonu. Pogodba z nami se mu izteče leta 2016, njegovemu svetovalcu, Marrakechu, pa sem že dejal, da smo pripravljeni podaljšati sodelovanje. Absolutno nobene namere nimamo prodati Maria,« je povedal Rummenigge.

Kljub zatrjevanju izvršnega predsednika pa novica o sklenitvi dogovora z Lewandowskim Mandžukića verjetno ni pretirano razveselila, je pa nad prihodom 25-letnika toliko bolj zadovoljen Mandžukićev soigralec Arjen Robben. »Je super igralec. Gre za enega najboljših napadalcev na svetu. Naravnost fantastično je, da bo prišel k nam. S tem bo naša ekipa postala še močnejša,« se je novice razveselil Nizozemec.

Vodilno moštvo nemškega prvenstva je sicer danes odpotovalo na desetdnevne priprave v Doho, drugi del sezone pa bodo začeli 24. januarja, ko jim bo nasproti stala Borussia Monchengladbach.