"Če opišem trenutni položaj, bi rekel, da je tak kot v industriji. To kar Kitajci delajo v industriji, to dela Bayern v nogometu. Münchenčani gledajo, kaj delajo drugi, nato pa zaradi polne blagajne kupijo igralce in sledijo poti ter jih kopirajo. In seveda zaradi kakovostnejšega igralskega kadra postanejo boljši," je dejal Klopp, s tem pa razjezil Heynckesa, ki se seveda z njim ne strinja, čeprav ne izključuje možnosti, da so dortmundski novinarji njegove besede napačno interpretirali.

"Ne dajem veliko na to, kar naj bi izjavil. Če pa res tako misli, nikakor ne dokazuje, da je predstavnik velikega kluba. Klub kaže svojo veličino tudi s tem, kako zna prenesti poraz. Bayern obstaja že mnogo dlje kot Klopp in vedno je imel svoj stil igranja. Če bo imel Klopp možnost trenirati Bayern ali madridski Real, bo lahko videl, da sta to kluba iz drugega sveta. Pa s tem nočem podcenjevati Borussie. Pri Bayernu in Realu so trenerske naloge zahtevnejše na vseh področjih, tako da mora trener Borussie malo bolj premisliti, kakšne neumnosti govori," Kloppu odgovarja 22 let starejši Heynckes, ki je vodil tudi Real.

Na stran Kloppa se je postavil tudi izvršni direktor Borussie Hans-Joachim Watzke: "Bayern vsekakor ni klub, ki bi nam lahko govoril, kakšno mora biti naše obnašanje po porazih. Ne potrebujemo nobenih lekcij, še posebno ne od kluba, ki ima v Nemčiji monopol. Vse kar je rekel Jürgen absolutno drži."

Borussia je osvojila zadnja dva naslova nemških prvakov, lani je celo v vitrine pospravila dvojno krono. Letos pa je na domačih igriščih ne gre vse po načrtih, saj je proti Bayernu izpadla v pokalu, v prvenstvu pa za njim zaostaja že 17 točk in praktično nima več možnosti za obrambo naslova.