Včerajšnji poraz z 0:3 proti Juventusu je Chelsea pahnil v neugoden položaj v ligi prvakov, saj v zadnjem krogu o svojem napredovanju Londončani ne bodo odločali sami, hkrati pa je bil ob nekaj slabših rezultatih v zadnjih tednih usoden za Di Mattea, junaka lanske sezone, ko je Chelsea popeljal na vrh Evrope.

Kdo bo že deveti trener Chelseaja v zadnjih osmih letih, odkar je klub kupil Roman Abramovič, so se danes spraševali mnogi nogometni navdušenci na Otoku. Ruski bogataš bi najraje pripeljal Josepa Guardiolo, a ga je bilo nemogoče prepričati, da bi predčasno končal svoj enoletni oddih od nogometa. Na stavnicah je v igri za novega trenerja modrih tako ves čas najbolje kazalo Benitezu, ki je v Angliji že uspešno vodil Liverpool.

Španec je tekom dneva potrdil, da bi ga vodenje londonskega kluba zanimalo: “Sprašujete me, če je Chelsea že navezal stik z mano, a vam ne morem tako neposredno odgovoriti. V nogometu je pač tako, da veliko ljudi govori o marsičem in treba je počakati kak dan, da se stvari razjasnijo. Res je, da iščem klub, ki se lahko bori za lovorike, in Chelsea je prav gotovo en od takih klubov, zato lahko potrdim, da me delo v takem okolju interesira.“

Čeprav je bil Španec takrat še skrivnosten in ni želel potrditi, da potekajo pogovori med njim in klubom, pa ugibanj zvečer ni bilo več. Chelsea je na svoji uradni spletni strani potrdil, da bo Benitez do konca sezone vodil moštvo s Stamford Bridga.

Španski strateg je bil pred tem brez dela skoraj dve leti. Nazadnje je decembra 2010 vodil Inter in z njim osvojil svetovno klubsko prvenstvo, a je moral po turnirju Milančane vseeno zapustiti. Od takrat je neuspešno čakal na pravo ponudbo s strani katerega od boljših evropskih klubov.