»Dobro poznam kakovost Samirja Handanovića. Je sijajen vratar in ni slučajno, da brani za tako velik klub, kot je Inter. Gledal sem ga že večkrat in zares ima veliko vrhunskih karakteristik. Je izkušen, zato mi bo še posebej v veselje igrati proti vratarju takšnega kova. Upam pa, da mu bodo naši napadalci povzročili precej težav,« je v pogovoru za spletno stran SportSport.ba povedal Begović, ki je bil v glasovanju tega portala tudi izbran za najboljšega nogometaša BiH za leto 2012.

Nove slabe novice: Poškodovan še Dedić, selektor Katanec vpoklical Berića

Begović se je v intervjuju dotaknil tudi same slovenske reprezentance, ki ima tako kot bosanska kar nekaj težav s poškodovanimi igralci. Pri Sloveniji tako ne bo Kevina Kampla in Zlatka Dedića, pri BiH pa Sejada Salihovića, Ivana Sesarja in Muhameda Bešića, prav tako pa je še negotov prihod Mensurja Mujdže.

»Slovenija ima razmeroma solidno moštvo, ki igra kot ekipa brez nekih izpostavljanj posameznikov. Za nas pa je najbolj pomembno, da se zberemo in da skušamo doseči zadovoljiv rezultat, ki bi nam veliko pomenil za nadaljevanje kvalifikacij za SP 2014. Lepo bo nekaj dni preživeti s soigralci. Pričakujem, da bo na tribunah v Ljubljani tudi precej naših navijačev, kar bo tako kot vedno dodatna motivacija za nas,« je še povedal Begović, ki kljub drugačnim pričakovanjem v zimskem prestopnem roku ni zamenjal kluba. Zelo verjetno pa je, da bo Stoke City zapustil po koncu sezone, posebej ob dejstvu, da je klub s stadiona Brittania v svoje vrste zvabil mladega in nadarjenega angleškega vratarja Jacka Butlanda.