Nekdanji kapetan angleške reprezentance je bil ob vstopu v igro v 75. minuti deležen toplega sprejema navijačev pariškega moštva, v slabih dvajsetih minutah tekme pa je na igrišču pokazal dovolj, da si prislužil pohvale svojega trenerja Carla Ancelottija. »V naš klub je prinesel svoje bogate izkušnje, sposobnosti podajanja in taktične rešitve. Čeprav je igral le 20 minut, je dobro nastopil. Prišel nam bo zelo prav,« je po nedeljski tekmi dejal italijanski strateg, ki ne izključuje možnosti, da bo 38-letnik v prvi postavi zaigral že v sredo v osmini finala francoskega pokala.

Čeprav se medijem izogiba in se ne želi pretirano izpostavljati, je Beckham že vse od prihoda v Pariz daleč največja nogometna zvezda v Franciji. Tudi zato po koncu srečanja svojega nastopa ni želel komentirati preobširno. »Seveda sem zelo vesel, da sem član zmagovalne ekipe. To je bila velika tekma in prav poseben večer zame in za ekipo.«

Nad debijem nogometnega zvezdnika je bil navdušen tudi njegov soigralec Blaise Matuidi, saj je bil Beckham v njegovi mladosti velik vzornik. »Sem presrečen. Ko sem bil še otrok, sem bil njegov velik oboževalec. Zares smo zadovoljni, da igra za nas,« je povedal 25-letnik.

Parižani so s sinočnjo zmago ostali vodilno moštvo francoskega prvenstva. Gostujočega vratarja Steva Mandano je že v 11. minuti z avtogolom premagal njegov soigralec Nicolas N'Koulou, zmago temno modrih pa je v 91. minuti potrdil Zlatan Ibrahimović.