Schweinsteiger je na Old Traffordu zadel v 67. minuti, ko je izenačil na 1:1 in s tem razblinil sanje Unitedovih navijačev o zmagi. Z njegovim golom v gosteh je Bayern kljub temu, da je ostal brez želene zmage, vseeno izpolnil cilj in si pred povratno tekmo priigral zelo dobro izhodišče. Da je bil v očeh navijačev rdečih vragov po tekmi najbolj nepriljubljen igralec v vrstah Bayerna, je Schweinsteiger poskrbel še s prekrškom nad Rooneyjem v 90. minuti, ki mu je prinesel drugi rumeni karton in s tem izključitev.

Schweinsteigerja sta nato na piko vzela tudi dva britanska tabloida Daily Mirror in The Sun, ki sta znana po tem, da se v naslovih člankov njihovi novinarji nekoliko poigrajo z besedami. Zaradi prikladne podobnosti priimka nogometaša z nemškim izrazom za prašiča (Schwein), so pri omenjenih tabloidih na svojih naslovnicah naslednji dan po tekmi to priložnost s pridom izkoristili.

Zapisa na njihovih naslovnicah »Ti, svinja« (You Schwein) in »Ti, umazana svinja« (You dirty Schwein) pa se niso zdeli niti najmanj posrečeni vodstvu Bayerna, ki je zaradi pomanjkanja spoštovanja sprejelo odločitev, da novinarjem obeh tabloidov ne odobrijo akreditacije za povratno tekmo na Allianz Areni.

»Pri Bayernu ne odobravamo takšnega načina poročanja in ga ostro obsojamo. Uefa v obsežni vseevropski kampanji že lep čas poziva k vsem oblikam spoštovanja v ligi prvakov. Vsak igralec nosi na dresu napis »spoštovanje« (respect) in vsak udeleženec tega tekmovanja je obvezan, da upošteva pravila o takšnem obnašanju. Zaradi kršitev tega dogovora s strani štirih naših navijačev, ki so na tekmi proti Arsenalu razvili dva transparenta z nespoštljivo vsebino, je bil Bayern kaznovan s plačilom 10.000 evrov, na tekmi proti Unitedu pa bo zaradi tega tudi praznih 700 sedežev. S takšno kaznijo se povsem strinjamo in jo sprejemamo,« so pri Bayernu zapisali v uradni izjavi.