Bavarski velikan, v finalu pokala bo zaigral še tretjič zapored, je po nekoliko slabših predstavah znova zaigral bolje in pred domačimi navijači prepričljivo ugnal nemškega drugoligaša. Slednji je na poti do polfinala izločil favorizirana Bayer Leverkusen in Hertho iz Berlina.

Zadetke za moštvo Josepa Guardiolo so dali Bastian Schweinsteiger (24.), Toni Kroos (32.), Thomas Müller (50./11m), Mario Mandžukić (78.) in Mario Götze (90.), častni gol za goste pa je v 60. minuti dosegel Simon Zoller. Čeprav Bayern proti Kaiserslauternu ni imel težkega dela, pa nad predstavo domačega moštva ni bil pretirano navdušen športni direktor Bavarcev Matthias Sammer.

»Imam občutek, da trenutno nismo ravno v formi. Za prihajajoča srečanja to ni dovolj. Vprašati se moramo, ali si resnično želimo osvojiti še dva naslova,« se je pritoževal Sammer, ki že nestrpno pričakuje sredin obračun proti Real Madridu v polfinalu lige prvakov.

Nastop v finalu si je sicer že v torek zagotovila Borussia Dortmund. Varovanci Jürgena Kloppa so z 2:0 premagali Wolfsburg, med strelce pa sta se vpisala Henrikh Mkhitaryan in Robert Lewandowski. Poljak je za Borussio dosegel svoj jubilejni stoti zadetek, navijačem pa že obljubil, da bo poleti Dortmund zapustil z osvojeno pokalno lovoriko. Petindvajsetletni napadalec bo svojo kariero nadaljeval prav pri Bayernu.

Presenetljivo slovo Monaca

Polfinale pokala so včeraj igrali tudi nogometaši Monaca in po podaljšku vpisali presenetljiv poraz proti Guingampu (1:3). V finalu, ki bo odigran na slovitem Stade de Franceu 3. maja, se bo Guingamp pomeril z Rennesom. Ta je že v torek premagal drugoligaški klub Angers s 3:2.

Tekmeca sta se v finalu pokala pomerila že leta 2009, zmage pa se je veselil Guingamp, ki je tako prišel do svoje edine lovorike v klubski zgodovini.