Dvainšestdesetletnik je z mesta predsednika odstopil v petek, le dan po tem, ko je bil na münchenskem sodišču spoznan za krivega utaje davkov v višini 28,5 milijona evrov. A medtem ko Hoeness čaka na začetek služenja svoje kazni, so pri Bayernu že izrazili upanje, da se bo nekdanji prvi mož aktualnih evropskih prvakov kmalu vrnil na Alianz Areno.

»Zasluži si spoštovanje. Upam, da se bo vrnil in nam pomagal,« je dejal trener Bayerna Josep Guardiola. Da bo prosto delovno mesto v klubu Hoenessa čakalo po prihodu iz zapora je namignil tudi predsednik upravnega odbora Edmund Stoiber. »Vrata so mu vselej odprta, Hoeness bo za vednoj ostal duša kluba. Karkoli bo želel početi, prav vse je možno,« je za Die Welt povedal Stoiber.

Kljub temu da je nekdanji nogometaš in reprezentant Zahodne Nemčije utajil davke, pa njegovega dejanja v klubu ni obsodil prav nihče. Na njegovi strani so tudi navijači Bayerna, saj so med sobotno prvenstveno tekmo proti Bayerju iz Leverkusna vzklikali: »Hoeness, ti si najboljši!«

»To je težak položaj za Bayern, za Ulija Hoenessa in njegovo družino. Zaradi njega želimo še naprej zmagovati. Je velika osebnost, ki bo vedno z nami,« pa je po sinočnji zmagi Bayerna z 2:1 o svojem sedaj že nekdanjem predsedniku dejal francoski reprezentant Franck Ribery.