Bayern je tekmo dobro začel, saj je že v 8. minuti povedel z golom Roberta Lewandowskega, v prvem polčasu pa je imel ob večji posesti žoge še nekaj priložnosti, najlepšo je v 38. minuti zapravil Xherdan Shaqiri. Tudi Američani so dvakrat zapretili, a Clint Dempsey in Thierry Henry nista uspela izenačiti.

V drugem polčasu pa so domači zvezdniki uspeli preobrniti izid v svojo korist. V 51. minuti je z izjemnim golom izenačil Bradley Wright-Phillips, zmagoviti zadetek pa je v 70. minuti dosegel Landon Donovan.

Guardiola norel zaradi grobe igre

Čeprav poraz na takšnih pripravljalnih oziroma prijateljskih tekmah ponavadi za poražence ni preveč boleč, pa se je včerajšnje srečanje v Portlandu končalo s precej slabe volje in vse prej kot prijateljsko. V očeh stratega Bavarcev Pepa Guardiole je bil viden bes in nejevolja, saj je bil zelo nezadovoljen zaradi grobe igre nasprotnika, zato je zavrnil tudi rokovanje s trenerjem Američanov Calebom Porterjem, kateremu je celo požugal s prstom, nato pa je jezno oštel še sodnike.

Guardiolo sta močno zmotila predvsem dva groba štarta na njegova varovanca Shaqirija in Bastiana Schweinsteigerja, predvsem pri prekršku nad slednjim v 89. minuti se je Španec komaj še zadrževal ob igrišču, da ni povsem ponorel.