Chelsea je proti Rubinu iz Kazana izgubil z 2:3 (1:0), Angleži pa so napredovali s skupnim rezultatom 5:4. Benfica in Newcastle United sta se razšla z neodločenim rezultatom 1:1, Portugalci so napredovali s skupnim rezultatom 4:2. Tekma med Fenerbahčejem in Laziem se je prav tako končala z 1:1, Turki pa so se v polfinale uvrstili s skupnim rezultatom 3:1.

Za Chelsea je že v peti minuti zadel Fernando Torres, strelec dveh zadetkov ob zmagi Angležev (3:1) v Londonu. V prvem napadu za angleškega predstavnika je španskemu napadalcu podal Frank Lampard, Torres pa je s kakšnih 25 metrov ruskega vratarja, ki je stekel iz vrat, premagal z lobom.

Za izenačenje Rubina je v 51. minuti poskrbel Ivan Marcano. Pablo Orbaiz je lepo našel Marcana, ki je dobil skok in žogo zabil v mrežo Petra Čecha. Slavje Rusov ni trajalo dolgo. Štiri minute kasneje je za novo vodstvo Chelseaja poskrbel Victor Moses. V 62. minuti je za novo izenačenje domačega moštva zadel Gökdeniz Karadeniz, ki je zadel z glavo, v 75. minuti pa je za zmago Rubina iz enajstih metrov zadel Bebras Natcho in postavil končni rezultat tekme.

Basel je na prvi tekmi v Londonu iztržil neodločen rezultat 2:2, Tottenham pa se pred gostovanjem v Švici ni predal. To je v 23. minuti nakazal Clint Dempsey, ki je izkoristil podajo Jana Vertonghena, po hudi napaki domače obrambe pa je Američan žogo zabil v prazno mrežo. Štiri minute kasneje je izenačil Mohamed Salah in svoje moštvo spet postavil v boljši položaj.

V 49. minuti je Švicarjem uspel preobrat. Med strelce se je vpisal Aleksandar Dragović. Po podaji v kazenski prostor je z glavo naprej streljal Fabian Schär, Brad Friedel je žogo odbil, v mrežo pa jo je pospravil avstrijski branilec. A je sedem minut pred koncem tekme Dempsey zadel še enkrat in ekipama "priigral" še dodatne pol ure igre. Tudi po tej sta mreži ene in druge ekipe mirovali, čeprav so si Švicarji priigrali dve lepi priložnosti.

Pri strelih z enajstih metrov so bili bolj zbrani Švicarji, ki so bili nezgrešljivi, pri angleškem moštvu pa je prvi strel Toma Huddlestona Yann Sommer ubranil, nato pa je žogo prek gola poslal Emmanuel Adebayor.

Lazio se je podal na gostovanje v Carigrad k Fenerbahčeju z zaostankom dveh golov, čeprav so bili Italijani boljši tekmec pa so do prvega zadetka prišli šele po uri igre. Pod podajo se je podpisal Antonio Candreva, za vodstvo Lazia pa je poskrbel Senad Lulić, ki je bil najspretnejši v skoku na daljši vratnici. Vodstvo Italijanov je trajalo do 73. minute. Pierre Webo je sprejel žogo, jo podal do Canerja Erkina, ta pa jo je z močnim strelom poslal za hrbet Federica Marchettija.

Benfica je na domačem igrišču nadzirala potek tekme proti Newcastlu, si ustvarila konkretnejše priložnosti, toda prvi zadetek na tekmi so dosegli Angleži. V 71. minuti je zadel Papiss Cisse, za izenačenje pa je v 92. minuti poskrbel Eduardo Salvio.