Barcelona in Atletico sta v lanski sezoni bila boj za naslov prvaka vse do zadnjega kroga, ko je bil na Vicente Calderonu izid 1:1, s čimer je prvo mesto zadržal Atletico in tako postal prvak prvič po letu 1996, v primeru zmage Barce pa bi lovorika odšla v Katalonijo. Predsednik katalonskega kluba Bartomeu tudi v letošnji sezoni pričakuje, da se bo Barcelona za domačo krono borila predvsem s »colchonerosi« in zanimivo ne z Realom, aktualnim evropskim prvakom, ki se je poleti še dodatno okrepil.

»V domačem prvenstvu imamo kar nekaj konkurentov za prvo mesto, predvsem pa bo to Atletico, branilec naslova prvaka. Ponovno bo zelo močan nasprotnik, ki si zasluži vse spoštovanje. Tako kot si ga tudi vse ostale ekipe,« je za uradno spletno stran Barcelone izjavil Bartomeu.

Bartomeu si je včeraj na Camp Nouu v živo ogledal prvo tekmo Barce v novi sezoni, navdušen pa je bil predvsem nad Lionelom Messijem, ki je bil z dvema goloma igralec tekme: »Messi je še enkrat več pokazal, da je najboljši nogometaš na svetu. Dosegal je gole in soigralce spravljal v priložnosti. To je bil Messi, kakršnega poznamo iz prejšnjih let.«