Čeprav so Baski nasprotnik, vreden vsega spoštovanja, saj nenazadnje letos igrajo tudi v ligi prvakov, Barcelona z njimi tokrat ni imela preveč dela. Vprašanje zmagovalca je bilo rešeno že v osmi minuti, ko je Lionel Messi povišal na 2:0. Tri minute pred tem je svoj prvi prvenstveni gol v Španiji dosegel Neymar. Sergio Busquets je v 23. minuti zadel za 3:0, gostje pa so do častnega gola prek Alberta De la Belle prišli v 64. minuti. Končnih 4:1 je z golom v 77. minuti postavil 22-letni branilec Marc Bartra, ki je v 35. minuti zamenjal poškodovanega Javierja Mascherana. Tako kot za Neymarja, je bil to tudi zanj prvi zadetek v španskem prvenstvu v karieri.

Trener Kataloncev Gerardo »Tata« Martino je tudi včeraj nadaljeval z rotacijo igralcev. V začetno enajsterico je vrnil Andresa Iniesto in Alexisa Sancheza, na klop pa tokrat denimo poslal Pedra, ki je na zadnji tekmi dosegel tri gole, počitek pa je dobil tudi Cesc Fabregas.

»Tata« si je včeraj ob visokem vodstvu lahko v 81. minuti privoščil predčasno z igrišča potegniti tudi Messija, kar pa Argentincu, vsaj po njegovi telesni govorici, ni bilo najbolj po godu.

Madridski Atletico je včeraj prav tako nadaljeval zmagovito serijo, saj je z 2:1 premagal Osasuno in ima tako kot Barcelona po šestih krogih 18 točk. Za Madridčane je do 25. minute dvakrat zadel Diego Costa, gostje pa so poraz omilili prek Oriola Riere v 42. minuti.

Madridski Real bo danes gostoval pri novincu v ligi Elcheju, z zmago pa se lahko vodilnemu dvojcu ponovno približa na le dve točki zaostanka.