Messi je takoj po zadnji poškodbi stegenske mišice odpotoval v Argentino in z vodstvom svojega kluba sprejel odločitev, da bo tam ostal na daljšem okrevanju, dokler ne bo povsem saniral poškodbe, v Španijo pa se bo vrnil šele, ko bo stoodstotno pripravljen za naporno drugo polovico sezone.

Okrevanje in treningi v domovini za Messija potekajo po načrtu in brez težav, zato Katalonci že nestrpno pričakujejo njegovo vrnitev. 20. decembra so iz Barcelone sporočili, da je njihov zvezdnik že saniral poškodbo in so mu zdravniki prižgali zeleno luč za treninge pri polni obremenitvi, sedaj pa je pred njim le še proces izboljšanja telesne pripravljenosti, podoben tistemu, s katerim se nogometaši soočijo med pripravami pred sezono.

Messi bo v Argentini treniral še nekaj dni in tam v krogu družine vstopil tudi v novo leto, nato pa naj bi se že 2. januarja vrnil v Barcelono, kjer bo pod budnim očesom tamkajšnjih trenerjev nadaljeval s treningi. A kot poroča Marca, to ne pomeni, da bo 5. januarja Messi že v postavi Barcelone, ko se bo ta v španskem prvenstvu pomerila z Elchejem, saj si v klubu želijo, da povsem pripravljen pričaka naslednjo prvenstveno tekmo. Ta je na sporedu 13. januarja, ko se bosta v Madridu pomerili trenutno vodilni ekipi prvenstva, Barca in Atletico, vložki pa bodo zelo visoki, saj bo tekma za oba kluba ena najpomembnejših v sezoni.

Obstaja pa možnost, da bi Messi že zaigral nekaj minut na tekmi španskega pokala, ko bo Barcelona tri dni pred derbijem v Madridu gostila Getafe.