O prestopu nemškega vratarja se je v nogometnem zakulisju šušljalo že dolgo, zadnje težave Barcelone z vratarji, še posebej po poškodbi Viktorja Valdesa, ki pa tudi na nameraval podaljšati sodelovanja s klubom, pa so namige o selitvi 22-letnega dosedanjega člana Borussie iz Mönchengladbacha v Španijo še okrepile.

Danes so v Kataloniji ter Stegna tudi uradno predstavili kot novega prvega vratarja. Prestop iz Nemčije je bil vreden 12 milijonov evrov, pogodba velja do junija 2019, v njej pa je tudi 80-milijonska odkupna klavzula, če bi si mladega vratarja v svoji sredini zaželel kateri od tekmecev.

"Zelo sem vesel, da sem se pridružil temu klubu. Barca je fantastičen klub, navdušuje me odnos vseh ljudi, pravzaprav ni bilo nobene druge izbire kot Barcelona. Upam, da me čaka lepa prihodnost," je na predstavitvi dejal vratar ter Stegen, ki bo tako na mestu prvega vratarja Barcelone po 11 letih zamenjal Valdesa.

Čeprav so pri Barceloni prestop nemškega vratarja pripravljali dlje časa, je uradno ter Stegen prvi "ulov" novega trenerja Luisa Enriqueja, ki je po neuspešni sezoni 2013/14 pred dnevi zamenjal Gerarda Martina.

V novem klubu kmalu tudi Bacary Sagna

Tik pred zamenjavo kluba pa je Bacary Sagna. Nogometaš Arsenala bo v prihodnje najverjetneje nosil barve aktualnega angleškega prvaka Manchester Cityja, s katerim naj bi že v kratkem podpisal triletno pogodbo.

Branilec, za katerega se je resno zanimal tudi mestni tekmec United, je v Manchester pripotoval že v ponedeljek zjutraj in dorekel še zadnje podrobnosti glede pogodbe, ki naj bi mu na teden navrgla 185 tisoč evrov.

Če bo do dogovora resnično prišlo, bo 31-letnik po Emmanuelu Adebayorju, Kolu Toureju, Samirju Nasriju in Gaelu Clichyju postal že peti nogometaš topničarjev, ki je v zadnjih letih prestopil k sinje modrim.