Nogometaši Barcelone so zmagovito končali sezono. V zadnjem krogu španske primere so z goli Ville, Fabregasa, Montoye in Inieste ugnali Malago in tako izpolnili zastavljeni cilj, da osvojijo 100 točk in izenačijo rekorden izkupiček, ki je lani uspel Realu.

Katalonci tokrat niso preveč pogrešali svojega najboljšega igralca, saj so tudi brez Messija brez težav ugnali nasprotnika. Tekma je bila odločena že kmalu, saj je v 16. minuti na semaforju pisalo že 3:0. Ko je Iniesta v 52. minuti dosegel še četrti gol, se je zdelo, da goste čaka celo pravi debakel, a so v končnici domači popustili in Malagi dovolili tudi dosego častnega gola.

Slovo Abidala

V zaključku tekme je bilo bolj od igre in lova na še kakšen gol vse v znamenju Erica Abidala, ki je v igro vstopil v 76. minuti in odigral zadnjo tekmo v dresu Barcelone. Navijači so Francoza, ki se je v zadnjem času boril in premagal zahrbtno bolezen, poslovili z ovacijami, po koncu tekme pa so se od njega poslovili tudi igralci, ki so ga nekajkrat vrgli v zrak, kar je čast, ki doleti le največje junake.

Real igral slabo, a zmagal

Real je v zadnjem krogu prvenstva gostil Osasuno, Jose Mourinho pa je na svoji zadnji tekmi na klopi kraljevega kluba prišel do zmage s 4:2, čeprav bi se tekma lahko razpletla tudi drugače.

Portugalec je nekoliko premešal zasedbo, v kateri ponovno ni bilo poškodovanega Cristiana Ronalda, kar se je poznalo na igrišču, saj Real ni deloval povsem zanesljivo, a gostje tega niso znali izkoristiti. Kljub temu, da je Osasuna na gol Reala, ki ga je tokrat branil Jesus Fernandes (Diego Lopez je poškodovan, Ikerja Casillasa pa je Jose namesto v vrata poslal na tribuno), sprožila skoraj dvakrat več strelov kot Real, so bili domači precej bolj učinkoviti.

Real je prvi polčas dobil z 2:0, zadela sta Higuain in Essien, več golov pa so gledalci videli v drugem delu igre. Osasuna je v 18 minutah z goloma Moralesa in Cejuda prišla do izenačenja, zadnjo besedo pa so vendarle imeli nogometaši Reala, ki so v 69. minuti po golu Benzemaja znova povedli, zmago pa je v 87. minuti potrdil Callejon.

Fotografi ovirali Mourinha

Tekmo je zaznamovalo predvsem slovo Mourinha, občutki ob njegovem odhodu pa so bili mešani tudi na stadionu, saj je del navijačev skandiral njegovo ime in mu namenil več ovacij, drugi del pa je Portugalca večkrat glasno izžvižgal.

Mourinhev odhod je pritegnil tudi veliko pozornost medijev, na tekmi pa se je zbralo izjemno število fotografov, ki so želeli Portugalca še zadnjič fotografirati na klopi Reala. Vse skučaj je pripeljalo do krajše prekinitve tekme že ob koncu prve minute, ko je Mourinho prvič vstal s klopi, okoli njega pa je bilo več 10 fotografov, ki so ga obkrožili. Nenavadna scena je zmotila tudi trenerja Reala, ki je zahteval, da fotografe odstranijo.