Ko je leta 2010 Sandro Rosell na mestu predsednika Barcelone nasledil Juana Laporto, je mesto športnega direktorja pripadlo nekdanjemu vratarju Barce in španske reprezentance Zubizarreti, a slednji se v vlogi ni najbolje znašel in je bil med navijači katalonskega kluba precej nepriljubljen ter v zadnjem obdobju pogosto označen za krivca slabih potez kluba glede prestopov igralcev, ki so nenazadnje prinesle tudi hudo kazen v obliki prepovedi kupovanja igralcev v naslednjih dveh prestopnih rokih.

Obtožil predsednika kluba, nato pa dobil nogo

Danes je Zubizarreta dvignil kar nekaj prahu z izjavo, da je v času spornih transferjev, ki so Barceloni prinesli tudi kazen, nad vsem dogajanjem bolj kot on bdel takratni podpredsednik, danes pa predsednik kluba Josep Maria Bartomeu. V klubu so verjetno tudi zaradi teh obtožb presodili, da je bolje, če na njegovem položaju najdejo novo in boljšo rešitev, zato so le nekaj ur kasneje prekinili pogodbo z Zubizarreto.

»Predsednik Barcelone Josep Maria Bartomeu se je odločil, da prekine pogodbo s športnim direktorjem Andonijem Zibizarreto. Predsednik se v imenu kluba zahvaljuje Zubizarreti za njegov prispevek in predanost ter profesionalizem v teh štirih letih, ko je bil športni direktor,« so zapisali v izjavi za javnost.

Zubizarreta je sicer velik del svoje igralske kariere preživel v vratih Barcelone, za katero je med letoma 1986 in 1994 odigral več kot 400 tekem.

Tudi Puyol zapušča Barcelono

Kmalu po novici, da Zubizarreta ni več športni direktor Barcelone, pa se je oglasil še njegov pomočnik, Carles Puyol, ki je to funkcijo opravljal od poletja, ko se je igralsko upokojil. Tudi donedavni kapetan blaugrane zapušča klub, le da se je v tem primeru on odločil za prekinitev sodelovanja.

»S to izjavo vam sporočam, da končujem z delom v nogometnem klubu Barcelona. V teh treh mesecih in pol sem dobil priložnost, da sem spoznal tudi delovanje druge strani kluba. Naučil sem se veliko in za to sem klubu hvaležen, toda želim izkusiti še druge stvari, jih videti iz druge perspektive in na drugih mestih. Želim še naprej rasti, tako osebnostno kot profesionalno, da bi se lahko v prihodnosti morda vrnil v ta klub in se mu odkupil za vse, kar mi je nudil v vseh teh nepozabnih letih,« je na Facebooku svojo odločitev o odhodu sporočil Puyol.

Želi si poslovilno tekmo

Nekdanji kapetan je tudi namignil, da bi si zelo želel poslovilne tekme na Camp Nouu, ki pa je verjetno ne bo dočakal. »Izjemno sem hvaležen vsem v klubu, še najbolj pa navijačem. Že kot igralec sem vselej čutil njihovo podporo, od upokojitve dalje pa še toliko bolj. Želel bi se od vseh posloviti obut v nogometne čevlje, a življenje ti vedno ne izpolni vseh želja. Lahko rečem le, da sem imel izjemno srečo, da sem dobil vso to naklonjenost navijačev, za kar se jim lahko le zahvalim. Vedno jih bom ohranil v svojem srcu, Barcelona pa naj živi še dolgo!« je še zapisal Puyol.