V današnji izdaji El Diario Vasco trdi, da so se vodilni možje Barcelone že dogovorili za sodelovanje in podrobnosti pogodbe z Bravom, čaka pa jih še pogajanje z njegovim klubom o višini odškodnine, saj ima Bravo z Real Sociedadom pogodbo sklenjeno do leta 2017, v njej pa je med drugim tudi odkupna klavzula v višini 30 milijonov evrov. Pri Barceloni na takšen znesek zagotovo ne bodo pristali, a verjetno tudi pri baskovskem klubu ne bodo vztrajali pri omenjeni odškodnini in bi bili pripravljeni svojega vratarja prodati po nižji ceni.

Vodstvo Barcelone naj bi Brava prepričalo v prestop tudi z zagotovilom, da bo sezono začel v enakovrednem položaju kot Ter Stegen in bo dobil priložnost, da se na treningih in pripravljalnih tekmah izkaže in si s tem zagotovi mesto prvega vratarja.

Bravo, ki bo na prihajajočem svetovnem prvenstvu v Braziliji kapetan čilske reprezentance, v preteklih sezonah ni skrival želje, da bi prestopil v katerega od največjih klubov. Ob ponujeni priložnosti po odhodih Victorja Valdeza in Joseja Manuela Pinta iz Barcelone zato ni dolgo razmišljal o sklenitvi dogovora s Katalonci, počakati mora torej le še na dogovor med kluboma o njegovi odškodnini.