Kraljevi klub je še vedno veljavni rekord postavil pod vodstvom trenerja Radomira Antića v prvih 12 krogih španskega prvenstva pa je vknjižil 11 zmag in en remi, kar je sedaj uspelo tudi varovancem trenerja Tita Vilanove. Da bi Katalonci porušili rekord Reala morajo dobiti naslednji dve tekmi proti Levanteju (v gosteh) in Atletic Bilbau (doma).

Zanimivo je tudi dejstvo, da je v tisti sezoni pred 21 leti naslov nato osvojila Barcelona. Ta ima pred galaktiki zaenkrat na lestvici še vedno osem točk prednosti, a bi se to ob spodrsljaju ali dveh znalo hitro spremeniti, saj je Real v zadnjih krogih v izvrstni formi.

Tako je sinoči na Santiagu Bernabeu s kar 5:1 odpravil Athletic Bilbao, za trenerja Joseja Mourinha pa je bila še kako razveseljiva izvrstna predstava napadalca Karima Benzemaja, ki se je vrnil po poškodbi mišice in se v 32. minuti tudi vpisal med strelce.

Gostujočega vratarja Gorka Iraizoza so poleg francoskega reprezentanta uspeli premagati še Sergio Ramos (30.), Mesut Özil (56.) in Sami Kheidira, žogo v lastno mrežo pa je že v 12. minuti poslal branilec Jon Aurtenetxe. Častni zadetek za goste je v 42. minuti dosegel Ibai Gomez.

Na igrišču je bil precej neopazen prvi zvezdnik belega baleta Cristiano Ronaldo, ki tokrat izjemoma ni sodeloval pri nobenem od petih doseženih zadetkov svojega moštva.