Neymar bo v napadu Barcelone združil moči z najboljšim nogometašem na svetu Lionelom Messijem. S tem so Katalonci potrebe po močni ofenzivni liniji zadovoljili, naslednji cilj pa je okrepitev obrambe, ki je bila v lanski sezoni zaskrbljujoče porozna.

»Tako kot vedno si lahko Barcelona privošči prav vsako okrepitev, ki se zdi tehničnemu osebju potrebna. Seveda pa ne moremo razkriti, koliko smo pripravljeni zapraviti,« je na novinarski konferenci pojasnil tiskovni predstavnik kluba Toni Freixa.

Zaradi številnih poškodb 35-letnega kapetana Carlesa Puyola, sta centralni branilski par v pretekli sezoni pogosto tvorila Gerard Pique in defenzivni vezist Javier Mascherano. Posledično je moštvo na 38 prvenstvenih tekmah prejelo 40 golov oziroma kar 11 več kot sezono poprej.

Da se težave v prihodnje ne bi ponovile, naj bi po poročanju španskih medijev trener Tito Vilanova v katalonsko prestolnico skušal zvabiti branilca Paris Saint-Germaina Thiaga Silvo, kar pa francoskemu prvaku ni povšeči. Vilanova sicer lahko v obrambi računa tudi na mladega španskega reprezentanta do 21 let Marca Bartraja, ki pa si zaupanja trenerja še ni prislužil, a naj bi že v prihajajoči sezoni dobil nekoliko več priložnosti za dokazovanje.