Tekma je bila praktično odločena že po 13 minutah, ko je Messi zadel za 2:0. To je bil že njegov 35. gol v letošnjem prvenstvu, zadel pa je še na rekordni 13. prvenstveni tekmi zapored. Pred Argentincem je že v šesti minuti mrežo gostov načel Sanchez.

Po Messijevem golu sta mreži kar nekaj časa mirovali, gledalci pa so znova prišli na svoj račun v zadnji tretjini tekme. V 58. minuti je Villa zadel za 3:0, Tello pa je v 79. minuti povišal na 4:0. Častni gol za goste je v 83. minuti zabil Alvaro, a zadnjo besedo na srečanju so imeli vendarle domači, ko sta v izteku tekme zadela še Iniesta in Pique.

Z zmago je Barcelona ušla madridskemu Atleticu, ki bo svojo tekmo odigral zvečer, za 12 točk, Realu pa za 16.

Real brez težav ugnal Sevillo, nov hat-trick Ronalda

Madridski Real je svojo tekmo 23. kroga v španski primeri odigral že sinoči, ko je gostil Sevillo in jo premagal s 4:1.

Prvi gol na tekmi je v 18. minuti dosegel Benzema, nato pa je sledil šov z Ronaldom v glavni vlogi. Portugalec je v 26. minuti z izjemnim golom povišal na 2:0, na začetku drugega polčasa pa v 46. in 59. minuti dopolnil hat-trick. Mourinho je svojega največjega zvezdnika nato že v 63. minuti potegnil iz igre in mu prihranil nekaj moči za prihajajoče naporne tekme, gledalci pa so Ronalda nagradili s stoječimi ovacijami.

V nadaljevanju tekme je Higuain dobil drugi rumeni karton, kar je ustavilo napade Reala, Sevilla pa je v zaključku uspela doseči častni gol, ko je v 87. minuti zadel Moral.