Včeraj zvečer je trener Seville Unai Emery postregel z izjavo, da se je že sprijaznil z odhodom svojega najboljšega igralca in kapetana ekipe. »V idealnem svetu bi bilo za nas najbolje, če bi Rakitić ostal v Sevilli, a popolnoma razumem in se zavedam, da se bo zaradi različnih razlogov preselil kam drugam. Zato moramo biti na njegov odhod pripravljeni. Če nas res zapusti, se moramo tudi zelo potruditi, da najdemo novega Rakitića,« je za Canal Plus izjavil Emery, ki je v minuli sezoni Sevillo popeljal do zmage v evropski ligi, kjer je bil za najkoristnejšega igralca izbran prav Rakitić.

Le kakšno uro kasneje pa so iz več virov začele prihajati potrditve prestopa k Barceloni, ki je bila pri pogajanjih očitno bolj prepričljiva od velikih španskih rivalov iz zadnje sezone, madridskega dvojca Reala in Atletica, ki sta bila prav tako v igri za usluge hrvaškega vezista.

Petletna pogodba, 20 milijonov odškodnine

Rakitić bo po poročanju številnih španskih in drugih tujih medijev z Barcelono podpisal petletno pogodbo, Katalonci pa bodo zanj Sevilli plačali 20 milijonov evrov odškodnine. V novi pogodbi je Barcelona Hrvatu postavila tudi odkupno klavzulo, odslej bo Rakitića moč kupiti le za visokih 70 milijonov evrov. Po poročanju nemškega Bilda bo Rakitič na leto zaslužil osem milijonov evrov.

Uradno naj bi bil prestop s strani klubov potrjen šele po svetovnem prvenstvu, Rakitić pa bo že drugi Hrvat, ki bo v tem letu prestopil k Barceloni, saj je pred njim »blaugrani« zvestobo obljubil že obetavni, 17-letni Alen Halilović.