Zasedba Gerarda »Tata« Martina je tako še enajstič v svoji zgodovini osvojila prestižno lovoriko, pri tem pa velja omeniti, da je bil sinočnji dvoboj šele drugi v zgodovini superpokala , ki se je končal brez zadetkov. Z enakim izidom se je zaključila zgolj še tekma med Espanyolom in Deportivom iz La Coruñe leta 2000.

Za Barcelono sta tokrat od prve minute prvič zaigrala Lionel Messi in Neymar, a ob tesnem pokrivanju madridskih branilcev nista navdušila. Junak tekme je bil tako kar vratar Kataloncev Victor Valdes, ki je z nekaj izvrstnimi posredovanji svojo mrežo ohranil nedotaknjeno.

Čeprav si je Atletico na Camp Nouu priigral nekaj lepih priložnosti, pa so bili po zaslugi dosojene 11-metrovke v 89. minuti zadetku najbližje domači igralci. Odgovornost pri izvajanju najstrožje kazni je padla na pleča Messija, a je bil najboljši igralec na svetu neuspešen, saj je zadel le vratnico. Ob tem kaže omeniti, dasta dva igralca madridske zasedbe predčasno zapustila igrišče. V 81. minuti je rdeči karton prejel Brazilec Filipe Luis, v izdihljajih tekme pa še Turek Arda Turan.

Šteje le zmaga

»Ekipa Atletica je ekipa zmagovalcev, ki se bori in je izjemno zahteven nasprotnik. Tekma je bila zelo izenačena. Madridčani ti znajo stavi pošteno otežiti, zato jim moramo čestitati,« je po tekmi povedal branilec Barcelone Javier Mascherano, medtem ko je njegov trener Martino dodal: »Ko je v igri lovorika, šteje le zmaga. Igrati moramo hitreje, precizneje, v napadu pa iskati prazen prostor, da se ne zaletavamo v nasprotnikovo obrambo. A glede na to, da se je sezona šele začela, mislim, da nismo bili tako slabi. Včasih ekipa rabi takšen rezultata, da najde pravo formo.«

Kljub prvemu porazu v finalih, pa pretirano razočaran nad predstavo svojih varovancev ni bil strateg Atletica Diego Simeone. »Imeli smo dve čisti priložnosti in na tekmah kot je bila ta, ju moraš izkoristiti,« je bil kratek 43-letni Argentinec.