Najprej sta svoje delo opravila nemška predstavnika, ki sta bila pri tem tudi precej bolj prepričljiva.

Borussia je gostila Mainz, tekma pa se je za domače začela na najboljši možni način, saj je Reus zadel že v 32. sekundi. Kljub številnim priložnostim rumeno-črnih, ki so dominirali celotno srečanje, se rezultat nato dolgo ni spremenil, za končnih 2:0 pa je v 87. minuti vendarle poskrbel Lewandowski.

Bayern se je pred spopadom z Barcelono odpravil v Hannover, kjer je nadaljeval svoj uničevalni pohod po bundesligi. V mreži nasprotnikov Bavarcev je tokrat končalo kar šest žog, z dvema goloma pa sta se najbolj izkazala Gomez in Pizarro. Za ostala zadetka Bayerna sta poskrbela Ribery in z avtogolom Stindl, častni gol za Hannover pa je ob koncu tekme dosegel Hoffman.

Bayern je v bundesligi na 30 tekmah zmagal že 26., od 90 možnih točk pa jih je zbral kar 81, ob tem pa dosegel že 89 golov. Statistika, ob kateri tudi Barcelona ne deluje več tako vsemogočna, zato ni presenetljivo, da stavnice na torkovi tekmi v vlogo favorita postavljajo Bavarce.

Katalonci so v španski primeri zvečer gostili Levante, ki so se ga pričakovano lotili z drugo postavo. Vilanova je počitek namenil skoraj vsem najboljšim nogometašem, v postavi je od standardnih igralcev pustil le Iniesto, Fabregasa in Alvesa, v drugem polčasu pa so zaigrali tudi Xavi, Pedro in Sanchez. Zaradi vseh menjav in pomanjkanja motiva je Barcelona le stežka ugnala nasprotnika, zmago z 1:0 pa ji je z golom šele v 84. minuti priboril Fabregas. Tokratna igra Barcelone bo šla hitro v pozabo, saj v njeni zasedbi skoraj ni bilo razpoloženih nogometašev, Villa pa je v prvem polčasu zapravil tudi enajstmetrovko.

Madridski Real je gostil Betis in ga ugnal s 3:1, a tudi Madridčani so se morali za zmago kar potruditi, saj so imeli gostje celo več časa žogo v svoji posesti in proti vratom Reala sprožili precej strelov. Domači so bili z mislimi več kot očitno že pri sredini tekmi v Dortmundu, Mourinho pa je spočil celotno branilsko zasedbo, a so po zaslugi Özila, ki je zadel dvakrat (v 45. in 92. minuti), in Benzemaja (v 57. minuti) vendarle prišli do treh točk. Častni gol za Betis je v 73. minuti z bele točke dosegel Jorge Molina.