Kraljevi klub je že v soboto brez težav s 5:0 na gostovanju premagal zadnjeuvrščeni Betis, v nedeljo pa čakal na dobre novice s tekem svojih največjih tekmecev. In jih je tudi dobil.

Barcelona se je v 20. krogu odpravila na gostovanje k Levanteju, kjer se je glede na letošnji prvi obračun, ki se je končal s kar 7:0, nadejala vseh treh točk, a Kataloncem se ni izšlo po načrtih. Domači so že z zadetkom v 10. minuti nakazali, da se niso ustrašili močnega nasprotnika, po podaji iz kota je zadel Grk Loukas Vyntra. Barcelona je sicer dokaj hitro izničila prednost Levanteja, ko je v 19. minuti zadel Gerard Pique, več kot to pa tokrat aktualnim prvakom ni uspelo in kljub terenski premoči so se morali zadovoljiti s končnih 1:1 in le točko.

»Škoda, ker danes nismo zmagali, saj smo storili vse mogoče, da bi osvojili tri točke. Levante se je povsem zaprl in nam ni pustil veliko prostora za igro. Na tem stadionu je težko igrati, a smo poskušali na vse načine priti do zmage. Storili smo dovolj, da bi si jo tudi zaslužili, a nam je tokrat zmanjkalo tudi nekaj sreče,« je po tekmi dejal Lionel Messi, ki se tokrat ni vpisal med strelce.

O pomanjkanju sreče je spregovoril tudi trenerj Barcelone. »Nikogar ne moremo kriviti za tak razplet. Nismo si zaslužili le točke, a tokrat nismo imeli sreče, da bi lahko zmagali. Pa tudi vratar Levanteja je imel zelo dober večer,« je po tekmi dejal trener Barcelone Gerrardo Martino, ki se je najbrž takrat v mislih že pripravil, da bo Barcelona po dolgem času izgubila prvo mesto na prvenstveni lestvici, a ga je kasneje nekoliko polomil tudi Atletico Madrid in vrstni red se ni spremenil.

Sevilla nadaljuje z zbiranjem točk

Atletico je v večerni tekmi gostil vročo Sevillo, kjer mu je dolgo dobro kazalo, saj je v 18. minuti povedel z golom Davida Ville, vodstvo pa je držal v rokah vse do 73. minute. Takrat so gostje dobili enajstmetrovko, ki jo je v zadetek pretvoril kapetan Ivan Rakitić, za katerega je bil to že deveti prvenstveni gol, izid pa se do konca ni več spremenil in Sevilla je še na osmi zaporedni prvenstveni tekmi ostala neporažena, Atletico pa je zamudil priložnost, da prehiti Barcelono, tako pa imata vodilni ekipi še vedno enako število točk. Katalonce na prvem mestu drži boljša razlika med doseženimi in prejetimi zadetki.

Sevilla je do točke v Madridu prišla s precej defenzivnim pristopom, kar za domačega trenerja Diega Simeoneja ni bilo nikakršno presenečenje, saj je to vse pogostejši taktični prijem nasprotnikov, ko pridejo na stadion Vicente Calderon.

»Tekma je bila približno takšna, kot smo jo pričakovali, saj smo vedeli, da bodo končni rezultat odločile malenkosti. Bila je izenačena tekma, morda celo nekoliko grda za oko, saj se je na igrišču bil hud boj, moštvi pa sta predvsem čakali na napake nasprotnika. Na koncu smo dobili točko, ki nam še vedno prinaša odlično uvrstitev na lestvici. Točka je točka in kadar ne moreš osvojiti vseh treh, moraš vzeti eno in jo ceniti. Situacija je takšna, da v zadnjem času proti nam nasprotniki igrajo drugače, kot so prej. Tudi Sevilla je spremenila svojo standardno postavitev, Bacca in Rakitić pa sta dobro opravila delo na sredini igrišča, kjer sta upočasnila naše veziste. Proti nam so tokrat igrali tako, kot smo mi proti Barceloni,« je po tekmi povedal Simeone, ki je tudi priznal, da je bila enajstmetrovka za Sevillo dosojena upravičeno.