Katalonci so že na prvi tekmi rešili dvome o skupnem zmagovalcu, saj so na Camp Nouu slavili s 4:0, a kljub temu je Gerardo Martino tudi na povratni tekmi na igrišče od prve minute poslal precej močno zasedbo, tudi z največjima zvezdnikoma Messijem in Neymarjem. A morda je kasneje to potezo obžaloval, saj se je že na polovici prvega polčasa poškodoval Neymar, ko je nerodno stopil in si pri tem zvil gleženj, vsaj na posnetku pa je bilo vse skupaj videti precej neprijetno. Kako dolgo bo Brazilec odsoten z igrišč, bo znano po današnjem zdravniškem pregledu.

Zmagovalca na tekmi je odločil Messi, ki je prvič zadel v 44. minuti, ko je s strelom z leve strani kazenskega prostora učinkovito zaključil akcijo Kataloncev, v 63. minuti pa je Argentinec postavil končni izid s pravo mojstrovino, saj je uspel preigrati štiri branilce Getafeja, na koncu pa se je poigral tudi z vratarjem ter žogo poslal v prazen gol.

Xaviju od 700 tekem najljubši zmagi proti Realu

Omembe vreden dogodek na tekmi se je zgodil tudi v 70. minuti, ko je v igro vstopil Xavi, za katerega je bil to 700. nastop za Barcelono na uradnih tekmah. Dolgoletni španski reprezentant je za katalonski klub debitiral 3. oktobra leta 1998, ko mu je pri 17 letih priložnost v članskem moštvu ponudil Louis van Gaal.

»To je bil ključen trenutek v moji karieri, da mi je Van Gaal že takrat dal priložnost. Odigrati 700 tekem za klub, kot je Barcelona, je privilegij. A tu se ne želim ustaviti, rad bi jih odigral 800 ali celo še več,« je po tekmi dejal Xavi, ki je tako znova zavrnil govorice, da naj bi se po sezoni poslovil od Barcelone.

Xavi je igralec z največ nastopi in lovorikami v dresu Barcelone v zgodovini. »Kateri je moj najljubši trenutek tega obdobja? Verjetno kar tisti dve zmagi proti Realu s 6:2 na Bernabeuu in s 5:0 na Camp Nouu. Takrat si nismo želeli, da sodnik odpiska konec tekme, po tistih zmagah pa smo v slačilnici peli in plesali,« je dodal Xavi.