Po izpadu naših zahodnih sosedov je odgovornost za neuspeh pričakovano prevzel njihov selektor Cesare Prandelli in po porazu proti Urugvaju ponudil odstop. Da krivca za italijanski debakel v Braziliji ne gre iskati le v trenerju, pa je prepričan Daniel De Rossi, ki razloge za neuspeh vidi tudi v neresnem pristopu nekaterih reprezentantov.

»Zagotovo so bili dejavniki, ki so vplivali na naš rezultat, kot sta na primer srčnost in sodniki. A ne smemo se oklepati teh stvari. Na neuspeh moramo hitro pozabiti,“ je uvodoma povedal 30-letni reprezentant De Rossi, a se nato premislil in popravil svojo izjavo. »Pravzaprav vzamem svoje besede nazaj. Dobro si moramo zapomniti, kaj je šlo narobe in kot pravi možje začeti znova. Rabimo prave moške in ne osebe iz Paninijevih sličic. Z njimi nimamo v reprezentanci kaj početi,“ je bil oster nogometaš in s tem s prstom posredno pokazal na Balotellija, ki je pred dnevi na svojem twitter profilu objavil Paninijev album, v katerem so italijansko izbrano vrsto sestavljale sličice zgolj z njegovo podobo.

Balotelli je proti Urugvaju odigral le prvi polčas, nato pa ga je selektor, nezadovoljen z nogometaševim pristopom in prispevkom na zelenici pred začetkom drugega zamenjal.