Na poslovilni tekmi dolgoletnega nemškega reprezentanta sta se pomerili ekipi »Ballack in prijatelji«, vodil jo je Rudi Völler, ter »Zasedba sveta«, ki jo je vodil Jose Mourinho. Michael Ballack je za vsako moštvo odigral en polčas, za »svojo« ekipo je v prvem dosegel dva gola, za svetovno zasedbo pa je zadel enkrat, ko je zabil zmagoviti gol za zmago s 4:3.

Na Ballackovi poslovilni tekmi so v ekipi njegovih prijateljev nastopili Adler, Zuberbuhler, Salihamidžić, Neuville, Hamann, Tetzner, Kirsten, Wörns, Mertesacker, Sam, Hertzsch, Jancker, Glöckner, Zecke, Frings, Schneider, Schumacher in Klose, v Mourinhevi svetovni zasedbi pa so bili Lehmann, Weidenfeller, Carvalho, Mahdavikia, Essien, Kuka, Lokvenc, Malouda, Schürrle, Lahm, Matthäus, Berbatov, Ševčenko in Drogba.

Ballack, ki je v karieri igral za Chemnitzer, Kaiserslautern, Bayer, Bayern in Chelsea, za nemško reprezentanco pa na 98 tekmah zabil zavidljivih 42 golov, je po koncu tekme opravil častni krog in se poslovil ob stoječih ovacijah številnega občinstva.

Dodajmo, da je imela včerajšnja tekma tudi dobrodelno noto, saj je Ballack od izkupička od tekme 100 tisoč evrov poklonil družinam v Nemčiji, ki so jih v zadnjem tednu prizadele poplave.