Bavarci so sinoči Arsenalu pustili večjo posest žoge, a so mu z dobro obrambo večino časa dobro onemogočali dosego gola, sami pa so svoje priložnosti znali s pridom izkoristiti, saj so zadeli kar trikrat, s čimer so že na prvi tekmi bolj ali manj odločili potnika v četrtfinale, Arsenalu pa se znova nasmiha prezgodnje slovo od lige prvakov, kar na Otoku ni naletelo na dobre odzive.

Najbolj na udaru je pričakovano trener Wenger, ki ima že v angleškem prvenstvu težave z doseganjem rezultatov, kot bi si jih želelo vodstvo kluba in navijači. Po novem razočaranju, se angleški mediji sprašujejo, koliko časa bo še na klopi topničarjev in če ni končno nastopil čas za njegovo slovo. A igralci Francozu stojijo ob strani.

»Ta poraz ni povezan z Wengerjem, saj ni čisto nič kriv. On nas lahko postavi na igrišče in nas motivira, nato pa moramo mi igrati po najboljših močeh. A trenutno smo na igrišču videti zelo slabo. Mislim, da moramo igralci prevzeti odgovornost in to priznati. Wenger je v klubu že 16 let in je tu napravil veliko dobrega, zato sedaj vanj ne morete dvomiti,« je izjavil Jack Wilshere, ki po porazu za glavnega krivca ni želel označil trenerja.

»Igralci moramo biti dovolj moški in prevzeti odgovornost, nato pa dvigniti glave in iti naprej ter nadaljevati s trdim delom. V Münchnu nas čaka težka naloga, zabiti moramo najmanj tri gole, a v moštvu imamo igralce, ki so tega sposobni. Samo začeti moramo igrati bolje, kar smo vsekakor zmožni,« je še dodal Wilshere.

Razlika je bila vidna od daleč

Wenger po porazu ni iskal izgovor in je športno priznal poraz, Nemcem pa priznal veliko kvaliteto.

»Mislim, da imamo sijajno moštvo, a tekma proti Bayernu je pokazala, da še nismo povsem zreli za vrhunske rezultate. Še vedno se nismo naučili, kako zmagovati na velikih tekmah. Nemcem lahko le

čestitamo, saj so pokazali veliko kvalitete. Razlika med moštvoma je bila tokrat vidna od daleč,« je po tekmi priznal Wenger.

»Po 0:2 smo bili v zelo težki situaciji, a smo se dobro vrnili in mislim, da smo bili blizu izenačenja, a smo nato na žalost prejeli tretji gol in srečanje je bilo odločeno. Ne rabimo bežati od resnice, naše možnosti za napredovanje so sedaj minimalne. A Bayern je v zadnjih treh letih dvakrat igral v finalu lige prvakov, kar dovolj zgovorno govori o njihovi kvaliteti,« je še dodal Wenger.