Bavarci so uspeli obdržali prednost s prve tekme, čeprav je Arsenal že v četrti minuti hitro povedel. Theo Walcott je podal z desne strani pred gol, Olivier Giroud pa je iz bližine zadel za 1:0. Bavarci so zatem kar dobro nadzorovali potek tekme in poskušali doseči zadetek, a jim to nikakor ni uspelo.

V 85. minuti so nato Londončani svojim navijačem vzbudili upanje. Santi Cazorla je po podaji iz kota našel Laurenta Koscielnyja, ki je z glavo zabil za 2:0 in poskrbel za nepričakovano napet zaključek. A za preobrat in odločilni gol je topničarjem vseeno zmanjkalo časa.

Četrtfinale si je priigrala tudi Malaga, ki je izločila Porto. Ta je sicer na prvi tekmi slavil z 1:0, toda Španci, eno najlepših presenečenj tem tekmovanju, so s svojimi upi dokazali, da gre nanje resno računati. V 43. minuti je eden najbolj zaželenih nogometašev med velikimi snubci Isco povedel Malago v vodstvo z 1:0, tako rekoč odpisani Roque Santa Cruz pa je andaluzijsko ekipo popeljal med najboljših osem evropskih klubov.

Med temi so tudi Borussia Dortmund, ki je s skupnim izidom 5:2 izločila Šahtar Donjeck, Real Madrid, ki je s 3:2 končal pot Manchester Unitedu, Juventus, ki je s 5:0 izločil Celtic iz Glasgowa, Paris St. Germain, ki je s 3:2 pokopal upe Valencie, Galatasaray, ki je s 4:3 premagal Schalke, in Barcelona, ki je s 4:2 upravičila vlogo glavnega favorita proti Milanu.

Žreb parov četrtfinala lige prvakov bo v petek ob 12. uri v Nyonu.

Bayern – Arsenal 0:2 (0:1) / 3:3


Strelec: Giroud 3., Koscielny 85.

Postavi:


Bayern:Neuer, Lahm, Van Buyten, Dante, Alaba, Martinez, Luiz Gustavo, Müller, Kroos (Timoščuk 81.), Robben, Mandžukić (Gomez 73.)

Arsenal: Fabianski, Jenkinson, Mertesacker, Koscielny, Gibbs; Rosicky, Walcott (Chamberlain 72.), Arteta, Ramsey (Gervinho 72.), Cazorla, Giroud



Malaga – Porto 2:0 (1:0) / 2:1


Strelca: Isco 43., Santa Cruz 77.

RK: Defour 49.


Postavi:


Malaga: Caballero, Gamez, Demichelis, Weligton, Antunes, Toulalan, Iturra, Joaquin (Camacho 88.), Baptista (Santa Cruz 74.), Isco, Saviola (Lucas Piazon 78.)

Porto: Helton, Danilo, Otamendi, Mangala, Alex Sandro (Atsu 70.), Moutinho (Rodriguez 46.), Fernando , González, Defour (RK - 49.), Varela (Maicon 58.), Martínez