Daily Mail je sinoči postregel z novico, da pri Arsenalu kujejo načrt, kako bi Rooneyja zvabili v London. Če bi do tega res prišlo, bi bil to zanimiv odgovor topničarjev, ki so jim rdeči vragi lani speljali najboljšega strelca Robina van Persieja.

Še največji problem pri izvedbi prestopa naj bi predstavljala Rooneyjeva visoka plača, saj trenutno na teden zasluži 250 tisoč funtov, medtem ko najbolje plačani nogometaš Arsenala, Lucas Podolski, tedensko zasluži le 100 tisoč funtov. Rooney bi moral zato v primeru želje odhoda k Arsenalu verjetno sprejeti precej nižjo plačo, kar pa se zdi manj verjetno, sploh ker si ga v svojih vrstah želita tudi Chelsea in PSG, kjer bi verjetno dobil celo povišico.

Odškodnina na drugi strani topničarjem verjetno ne bi predstavljala težav, saj naj bi vodstvo kluba v primeru osvojitve četrtega mesta, ki ga topničarji zasedajo pred zadnjim krogom, Arsenu Wengerju za okrepitve pred novo sezono omogočilo 70 milijonov funtov (83 milijonov evrov), z nekaj zvenečimi okrepitvami pa naj bi se Arsenal končno zopet vrnil v boj za lovorike, ki jih ni osvojil že vse od leta 2005, angleški prvak pa je bil nazadnje leta 2004.

Wenger vse zanika

Trener topničarjev pa je danes izjavil, da se pri Arsenalu v teh dneh ukvarjajo izključno samo s tekmo zadnjega kroga premier lige, ko bodo gostovali pri Newcastlu, za zagotovitev igranja v ligi prvakov tudi v prihodnji sezoni pa skoraj nujno potrebujejo zmago, saj si Tottenham doma verjetno ne bo privoščil spodrsljaja proti Sunderlandu.

»Z mislimi smo le pri nedeljski tekmi z Newcastlom. Nimamo nikakršnega interesa v nakupu kogarkoli, za Rooneyja pa niti ne vem, če ga bo United poleti sploh želel prodati. Mislim, da sem s tem povedal dovolj, da mi verjamete, da v tej smeri nismo storili nobenega koraka. Če bi ga res želeli dobiti, bi morali najprej poklicati koga v Manchester United, česar pa nismo storili. Razmišljamo le o nedelji.,« je za The Sun izjavil Wenger.