Katanec je na zadnji novinarski konferenci pred sobotno tekmo uvodoma sicer najprej pohvalil domačo reprezentanco in ji zaželel veliko uspeha na mundialu v Braziliji. "Argentini želim vse najboljše na SP. Zavedamo se, da bomo jutri igrali proti eni najmočnejših reprezentanc na svetu, ki gotovo ima kader za svetovnega prvaka," je uvodoma na dušo domačih popihal Katanec.

Argentinci oslabljeni, a Sabella ima še vedno na voljo precej izjemnih orožij

Temu na jutrišnjem obračunu ne bo treba razmišljati o branilcih Martinu Demichelisu in Pablu Zabaleti ter napadalcih Gonzalu Higuainu, Sergiu Agüeru in Rodrigu Palaciu. Ti bodo zaradi poškodb namreč izpustili dvoboj s Slovenci.

A to ne bo posebej vplivalo na razmišljanje v Katančevem okolju. Kljub izostanku omenjenih ima argentinski selektor Alejandro Sabella še vedno na voljo precej izjemnih orožij na čelu z Leom Messijem in Angelom di Mario.

Katanec: Čaka nas trikrat težja tekma kot v Urugvaju

"Vsi v njihovem kadru lahko igrajo na najvišji ravni. To, da ne bo igral Higuain ali pa Agüero, nima pomena. Bo pa nekdo drug. Zavedam se, da nas čaka trikrat težja tekma kot v Urugvaju, ker dejansko je Argentina ekipa, ki ima posest žoge, hitrost, predvidevanje. Ima vse. Če bodo vsi zdravi in kompletni, so Argentinci eni glavnih kandidatov za osvojitev naslova svetovnega prvaka," je pohvale na račun tekmecev stresal Katanec in se ozrl še na moč posameznikov v Sabellovi ekipi.

"Vemo, kdo je Messi. Raje bi videl, da bi proti nam igral Cristiano Ronaldo. Messi namreč povezuje, na majhnem prostoru je čudo. V zadnjem mesecu pa je bil zame v Evropi najboljši igralec di Maria, ki je delaven, hiter, nepredvidljiv, preigrava ... Dejansko je zame najboljši. Morali bomo biti kompaktni, garati, garati, garati in preživeti. Argentinci so močni na žogi in agresivni v obrambi. Tekma bo za naše fante zelo naporna. Upam, da bomo vsaj približno na takšni ravni kot proti Urugvaju," pravi Katanec.

Zaradi težav s kolenom bržčas brez Samardžića

Ta bo bržčas primoran opraviti kakšno zamenjavo v začetni enajsterici v primerjavi s tekmo v Urugvaju. Tam so začeli Samir Handanović, Mišo Brečko, Miral Samardžić, Boštjan Cesar, Bojan Jokić, Jasmin Kurtić, Dalibor Stevanović, Josip Iličić, Rajko Rotman, Andraž Kirm in Milivoje Novaković. Zaradi težav s kolenom bržčas ne bo Samardžića.

"Samardžić po moje ne bo mogel igrati. Drugih sprememb pa verjetno ne bo, razen če se danes na treningu kaj zgodi. Mogoče bomo poskusili malo drugače stati na igrišču, ampak predvidevam, da bomo stali tako, kot nam bodo oni dovolili, torej bomo bolj v obrambi. Vsi se bomo morali braniti. Sem namreč realist. Bomo pa poskusili izkoristiti protinapade. Ne delam si utvar, da lahko odprto igramo z Argentino, ker to ne more biti tako. Nihče na svetu ne more in tudi mi ne," meni Katanec.

Slovenski tabor obiskal tudi minister Pikalo

Ta še poudarja, da bo na tekmi pomembno predvidevanje. "Ni stvar samo v hitrosti in fizični pripravljenosti, ampak tudi v predvidevanju. Če bi imeli več tega proti Urugvaju, mogoče prvega gola ne bi dobili. Ampak to je nogomet," je zaključil Katanec.

Slovenski tabor je sicer danes dopoldne obiskal tudi Jernej Pikalo, minister za šolstvo, izobraževanje in šport, ki opravlja tekoče posle. Tudi on si bo ogledal dvoboj v La Plati, kamor bodo slovenski navijači potovali v konvoju kar 30 avtobusov.