Mariborčani so zaradi aklimatizacije na vročino in vlago v Nikozijo dopotovali že v ponedeljek. Včeraj se je moštvu po kosilu pridružil še trener Ante Čačić, ki se je zaradi smrti v družini udeležil pogreba v Zagrebu. Ponedeljkov trening je tako vodil pomočnik Sašo Gajser, sinočnjega pa znova 59-letni Zagrebčan, ki pričakuje hud boj. »Skušali bomo izkoristi to, da Apoel še ni v tekmovalnem ritmu. Ciprčani so papirnati favoriti, mi pa bomo naredili vse, da si že na prvi tekmi priigramo možnost za napredovanje. Sanjski razplet bi bil naša zmaga,« je povedal Ante Čačić.

Čeprav so imeli igralci šele včeraj prvo videoanalizo drevišnjega tekmeca, so nekateri vedeli že marsikaj o Apoelu. Tisti, ki so najbolj zvedavi, so že doma na spletu poiskali osnovne informacije o tekmecu. Zlasti stebra obrambe Aleksandra Rajčevića je zanimalo, kdo igra v ciprskem prvaku in kakšen je njihov model igre. »Ni dvoma, da nas čaka izjemno zahtevna preizkušnja, zato je temu primerna tudi priprava,« je izstrelil Koprčan na začasnem delu na Štajerskem.

Apoel zelo dobro pozna tudi kapetan Marcos Tavares. Pred prihodom v Maribor je bil leta 2007 pol sezone član kluba iz Nikozije, na katerega pa nima lepih spominov, saj ni veliko igral. Ko je Apoel izpadel iz Evrope po porazu v Belorusiji, je predsednik kluba odpustil pet Brazilcev. Tavares pravi, da je bila to zanj celo sreča, saj mu je vrata odprl Maribor, kjer se je zanj začelo izjemno obdobje z osvajanjem lovorik. »Dobro se zavedamo, da moramo preživeti začetni pritisk Apoela. Nikdar ne odnehajo, kar pomeni, da lahko stopnjujejo igro in ritem, če prvi nalet ne prinese gola. Ko imaš občutek, da so utrujeni, prestavijo v višjo prestavo in začnejo valiti napade. Potrebna bo popolna zbranost vseh 90 minut in ne le uvodne četrt ure. Posebej moramo biti pozorni na njihovo hitrost, zlasti krilna napadalca,« je razkril Marcos Tavares.