V Anžiju so prvič resno opozorili nase, ko so na začetku lanske sezone iz Interja pripeljali Samuela Eto'oja, Kamerunec pa je z 20 milijoni evrov letne plače danes še vedno najbolje plačani nogometaš na svetu. V letošnjem zimskem roku je Anži okrepil izvrstni Brazilec Willian, ki je za 35 milijonov evrov odškodnine prestopil iz ukrajinskega Šahtarja. Naslednja tarča bogatega ruskega kluba pa je, kot vse kaže, vratar Barcelone Victor Valdes.

Španska Marca poroča, da so Rusi že stopili v stik z Valdesom in mu poslali jasno sporočilo – z njim želijo storiti korak naprej v Rusiji, kjer v 22-letni zgodovini kluba še čakajo na prvi naslov prvaka, in tudi v ligi prvakov.

Za usluge bi ga nagradili s plačo, kakršne nima noben vratar na svetu. Anži je Valdesu namreč pripravljen plačati 10 milijonov evrov na leto, z bonusi ob uspehih pa bi se njegovi prihodki lahko povišali celo na 12 milijonov.

Pri Anžiju poudarjajo, da se zavedajo, da bodo visoki vložki povrnjeni z uspehi le, če bodo moštvo okrepili na vseh igralnih položajih, ne le v napadu. Za Valdesa so se zato začeli zanimati takoj, ko je v javnost prišla vest, da bo po koncu letošnje sezone zapustil Barcelono. Po interesu, ki ga je pokazal Anži, je težko pričakovati, da bo španskemu vratarju lahko kdo ponudil finančno primerljivo ponudbo kot ruski klub, ki ga zadnje leto dni vodi Guus Hiddink.