Ukrajinski Šahtar je v zadnjih letih postal standarden član lige prvakov, kjer se redno uvršča tudi v izločilne boje in je za vse favorite trd oreh. Eden najboljših igralcev ukrajinskega moštva je bil v zadnjih sezonah brazilski virtuoz Willian, za katerega so se resno zanimali predvsem številni angleški klubi, med njimi tudi Chelsea, Manchester City in Tottenham. A Angleži se bodo morali obrisati pod nosom, saj jim je izvrstnega Brazilca speljal premožni Anži, ki je ob izteku zimskega prestopnega roka včeraj Šahtarju ponudil 35 milijonov evrov odškodnine, kar je bila tudi v Willianovi pogodbi zapisana višina odkupne klavzule.

Willian je na prestop pristal in je že odletel v Rusijo, kjer bo po opravljenem zdravniškem pregledu danes z Anžijem podpisal pogodbo.

35 milijonov evrov odškodnine za Williana pomeni, da gre za tretji najdražji nakup v zgodovini ruske lige. Poleti je nova merila postavil Zenit, ko je za vrtoglavi vsoti kupil Hulka (iz Porta za 50 milijonov) in Witsela (iz Benfice za 40 milijonov evrov).

Willian je v letošnji sezoni za Šahtar odigral 22 tekem, na katerih je dosegel 7 golov, ob tem pa zbral še 12 podaj za zadetek soigralcem, odslej pa bo pomagal ruskemu klubu, ki ga vodi Guus Hiddink.