Ko je Ante Šimundža pred petnajstimi leti v Kijevu doživel debitantski nastop v ligi prvakov, je Maribor ravno po njegovi zaslugi premagal Dinamo z 1:0. Šimundža se je zdaj kot trener vijolične zasedbe vrnil na veliko sceno in znova okusil prestiž najelitnejšega klubskega tekmovanja na svetu. Tudi tokratno premiero – sicer v novi vlogi – bo ohranil v vsaj tako prijetnem spominu kot tisto leta 1999, čeprav je vse do zadnjih trenutkov sinočnjega obračuna pod Pohorjem kazalo drugače.

»Tako kot smo napovedovali, smo šli tudi na tej tekmi na zmago, saj želimo biti na vsakem obračunu boljši od tekmeca. Vedeli smo, kaj pomeni liga prvakov, zdaj smo se tudi prepričali in ugotovili, kako visok ritem se igra na tem tekmovanju. Lahko bi zmagal Sporting, lahko pa bi tudi mi. Portugalci so izredno dobra ekipa, a smo verjeli, da lahko izenačimo, kar se nam je obrestovalo. Neodločen izid je pravičen,« je sprva dejal umirjeni Ante Šimundža, ki je pričakoval točno takšno tekmo, kot so jo videli gledalci.

Šimundža je ocenil, da je Mariboru v prve pol ure manjkalo nekaj predrznosti v napadu, a da so potem popravili igro in bili v nekaterih delih tekme tudi boljši. Ocenil je, da so ravno menjave v drugem polčasu držale Maribor v igri za uspeh, saj so igralci s klopi v igro vnesli svežino. O Luki Zahoviću, ki je pred golom zgrešil veliko priložnost, je dejal: »V tej akciji ni bil egoist, saj napadalec vedno strelja, če se znajde v dobrem položaju. Bistveno je, da je bil v drugo natančen. Pokazal je ambicioznost in občutek za gol,« je dodal trener Maribora.

Trener Sportinga Marco Silva je v Mariboru že videl tri točke, a mu je večer pokvaril spretni najstnik Luka Zahović, okoli katerega se v zadnjih dneh kreše mnogo vprašanj, na primer ali bo igral za člansko reprezentanco Slovenije ali Portugalske. »Naredili smo vse, kar je bilo mogoče. Imeli smo več priložnosti, žogo v posesti, a smo na koncu dobili le točko in izgubili dve,« je bil sprva redkobeseden vidno razočarani Marco Silva, preden je dobil nekaj provokativnih vprašanj portugalskih novinarjev. Eden ga je vprašal, ali ima Sporting res toliko kakovosti, kot je mislil na začetku sezone. »Ne bom razlagal. Imamo ekipo, kakršno imamo. Smo ponosni na to, vsi pa se posla lotevamo resno,« je odgovoril.