Simon Sešlar:

Sporting je proti Mariboru odigral zelo dobro tekmo. Dokazal je, da je boljši tekmec, slovenski prvak pa ni bil na svoji najvišji ravni, kar bi bil seveda pogoj, da bi se enakovredno zoperstavil tako močnemu nasprotniku. Maribor je imel razmeroma malo od igre, največ v začetku drugega polčasa, kar ni bilo dovolj. Sporting je že v Ljudskem vrtu pokazal svojo moč, vsi pa vemo, na kakšen način je Maribor takrat ujel izenačenje. Kljub vsemu pa bo zadnja tekma s Schalkejem odločala o tretjem mestu v skupini. Maribor lahko povsem realno upa na zmago, saj Nemci niso v najboljši formi. Pritisk je prav gotovo na ramenih Schalkeja, saj bi bil izpad iz evropskih tekmovanj že v prvi fazi hud udarec za tako ugleden nemški klub, ki veliko vlaga v nogomet. Maribor bo lahko pred svojimi navijači igral sproščeno.

Tonči Žlogar:

Že pred tekmo smo vedeli, da ima Sporting odlično ekipo. Njegovi igralci so zelo hitri in tehnično podkovani. Ker so hitro povedli z 1:0, se jim je odprlo še več prostora. Maribor je bil v dosedanjem delu evropskih tekmovanj enakovreden, razen v Londonu, a tudi takšne tekme, kot je bila v torek v Lizboni, se pripetijo, saj govorimo o najvišji ravni nogometne igre. Ko za malenkost popustiš, si takoj kaznovan. O mariborski usodi bo odločila zadnja tekma proti Schalkeju. Ni nepomembno, da bo prizorišče Ljudski vrt, kjer je Maribor zelo negostoljuben. Glede na podporo s tribun in kakovost na igrišču bi lahko Schalke, ki doslej ni navduševal, premagali. Povrhu pa lahko Mariborčani gradijo optimizem s tekme v Gelsenkirchnu, kjer so verjetno odigrali svojo najboljšo partijo v letošnji evropski sezoni.

Miloš Šoškić:

Priznam, da sem bil kar malce razočaran nad igro Maribora v Lizboni, saj je igral pod svojimi sposobnostmi. V letošnji evropski sezoni smo že videli boljšega. Recimo doma proti Chelseaju. Sporting vendarle ne spada v rang angleškega kluba, zato bi lahko odigrali bolje. Kljub vsemu pa so nastopi vijoličnih v ligi prvakov poseben dosežek. Maribor je napravil gigantski korak naprej, saj se kosa z izvrstnimi ekipami. Za slovenski klubski nogomet, ki v Evropi ne kotira prav visoko, je napravil izjemno delo. Verjamem, da lahko v Ljudskem vrtu čez dva tedna Schalke, ki glede na nemško nogometno kulturo in vložek v moštvo igra netipično, pade. Zdaj so proti Chelseaju izgubili z 0:5, zato bodo v Maribor prišli nabrušeni, vendar imajo slovenski prvaki kljub temu izjemno priložnost, da prezimijo v Evropi.

Branko Oblak:

Maribor je v Lizboni odigral najslabšo partijo v letošnji evropski sezoni, a dobra stran vsega skupaj je, da ima še vedno realne možnosti, da v prihodnjem koledarskem letu nastopa v izločilnih bojih evropske lige. Prepričan sem, da bi Maribor na Portugalskem lahko odigral bolje, vendar to pot je resnično odločila kakovostnejša zasedba Sportinga. Tekmo je prelomila že prva napaka Maribora, ko je Sporting hitro povedel z 1:0. Odlično je igral Nani, ki ga Štajerci niso uspeli ustaviti. Vprašanje, kakšen izid bi Maribor izvlekel, če v vratih ne bi imel tako razpoloženega vratarja, kot je bil Jasmin Handanović. Schalke bo čez dva tedna gostoval v Ljudskem vrtu. Nemci so v hudi krizi, v torek so v Londonu globoko izgubili. Maribor lahko igra neodločeno, dvomim pa, da lahko zmaga.