V finalu izbora za nogometaša leta na Otoku so bili poleg Suareza še Leighton Baines, Christian Benteke, Juan Mata, Robin van Persie in Pablo Zabaleta, po več kot 500 tisoč oddanih glasovih angleških navijačev pa je zmagal Urugvajec.

Suarez ima za seboj precej turbulentno leto, saj nase ni opozarjal le z zabijanjem številnih golov. Ob koncu lanske sezone je bil vpleten v nov incident, ko je med tekmo s Chelseajem ugriznil Branislava Ivanovića, za kar si je prislužil kar 10 tekem počitka. Kazen se je prenesla tudi v novo sezono, a je Urugvajec kljub temu po 16 krogih premier lige z naskokom najboljši strelec, saj je na 11 tekmah zadel kar 17-krat, medtem ko je lansko sezono končal na drugem mestu s 23 goli.

»Lahko rečem, da je bilo letošnje leto zame precej živahno. Ta nagrada za igralca leta ni le moja, temveč jo delim z vsemi soigralci in osebjem pri Liverpoolu. Je resnično nekaj posebnega, saj vsi vedo, da v zadnjem letu pri meni ni bilo vselej vse v redu, imel sem kar nekaj težav. A šel sem preko tega in pozabil na tegobe ter se raje osredotočil na igranje,« je po prejeti nagradi včeraj povedal Suarez.

Urugvajec je z zadnjo mislijo namigoval na zanimivo dogajanje v poletnih mesecih, ko je želel zapustiti Liverpool in zaigrati za katerega od klubov v ligi prvakov, a se to naposled ni zgodilo. »Ugotovil sem, da je bolj pomembno, da ostanem zvest klubu in soigralcem in da skupaj nadaljujemo začrtano pot ter pozabimo na nesporazume in nesoglasja, zato sem tudi ostal pri Liverpoolu.«

Najbližje se je takrat zdel njegov prestop k Arsenalu, a vodstvo redsov Urugvajca nikakor ni želelo prodati neposrednemu tekmecu, zato je moral Suarez ostati v Liverpoolu, česar pa sedaj ne obžaluje več toliko, saj gre njegovemu klubu po dolgih letih znova zelo dobro, v prvenstvu za vodilnim Arsenalom namreč zaostajajo le dve točki.

»Zaenkrat je še prezgodaj za kakšne resne napovedi, a če nadaljujemo s takšnimi igrami, lahko postanemo tudi prvaki, ali pa vsaj končamo med prvo četverico in si zagotovimo igranje v ligi prvakov,« se nadeja Suarez, ki je uspel kljub poletni zahtevi po prestopu, nazaj osvojiti srca Liverpoolovih navijačev. »Ponovno imam podporo navijačev in bilo je resnično neverjetno vzdušje, ko sem se vrnil na igrišče. Navijači so mi pomagali k dobrim igram in to je zelo pomembno zame, mojo samozavest in tudi mojo družino, saj smo v tem vsi skupaj,« pravi Urugvajec.