Anelka je ob koncu lanske sezone podpisal za kitajsko ekipo Šanghaj Shenhua, a se je nato preselil v torinski Juventus. Med drugim je v karieri igral tudi za Paris St. Germain, Real Madrid in Fenerbahče, v 69 tekmah za francosko izbrano vrsto pa je dosegel 14 golov. Za reprezentanco je nazadnje igral na svetovnem prvenstvu 2010 v Južnoafriški republiki.

Ambrosini v Fiorentini

Nekdanji kapetan AC Milana in italijanski nogometni reprezentant Massimo Ambrosini nogometnih čevljev še ne bo postavil v kot. Potem ko so se mu odrekli v milanskem velikanu, se je za 36-letnega nogometaša ogrela Fiorentina, s katero je hitro prišlo do dogovora. Zvezni igralec je podpisal enoletno pogodbo.

Za Fiorentino je to druga letošnja okrepitev, pred tem je iz Malage pripeljala Joaquina Sancheza, tik pred prestopom v Firence pa naj bi bil tudi napadalec Bayerna Mario Gomez.

Inter ne zapravlja več: črno-modre okrepili trije prosti igralci

Milanski Inter se je sinoči okrepil s tremi novimi nogometaši, za katere pa mu ni bilo treba odšteti niti evra, saj so bili vsi prosti igralci. Črno-modri dres bodo v prihodnji sezoni nosili Hugo Campagnaro, Marco Andreolli in Juan Pablo Carizzo.

33-letni argentinski branilec Campagnaro je iz Neaplja v Milano sledil svojemu bivšemu trenerju Walterju Mazzarriju, ki je nedavno prevzel Inter. Campagnaro je bil v zadnjih štirih letih nezamenljiv člen Napolijeve obrambe, pred tem pa je v Italiji igral še za Sampdorio in Piacenzo. Od leta 2012 je zbral tudi 10 nastopov za argentinsko reprezentanco.

27-letni Italijan Andreolli je prav tako branilec, ki je zadnja tri leta preživel v Veroni pri Chievu, pred tem pa je bil igralec Rome, ki ga je za eno sezono posodila tudi v Sassuolo in Vicenzo. Andreolli je sicer že bil član Interja med leti 2003 in 2007.

Inter pa je poleg dveh branilcev dobil tudi novega vratarja, Argentinec Carizzo pa prihaja iz Lazia, kjer lani ni dobil priložnosti za igro, ob Samirju Handanoviću pa se tudi v Milanu verjetno ne bo naigral.