Da je bil Real za razred boljši tekmec od nemškega podprvaka, ne priča le končni izid 3:0, temveč tudi številni statistični podatki, saj je kraljevi klub proti okviru nasprotnikovih vrat sprožil kar 11 strelov, medtem ko so nogometaši v črno-rumenih dresih zmogli Ikerja Casillasa ogroziti vsega dvakrat.

»Borili se bomo in skušali presenetiti Madridčane,« puške še ni vrgel v koruzo gostujoči trener Jürgen Klopp in opozoril, da ekipi čaka še en medsebojni obračun. »Najpomembneje je, da vemo, zakaj se je tekma končala s takšnim izidom in kaj moramo storiti, da bomo bolje odigrali na povratnem srečanju. Seveda je ekipa drugačna od lanske, a goli, ki smo jih prejeli, nimajo nič s tem. Ne smemo obupati, ostati moramo zvesti svojemu načinu igre,« ostaja optimističen Klopp.

Ancelotti ne želi podleči evforiji

»Real z eno nogo že v polfinalu«, »Zakon najmočnejšega« in »Madrid je uničil svoje lanske mučitelje« so le nekateri naslovi, s katerimi so španski mediji pospremili prepričljivo zmago belega baleta. Da evforiji ne gre prehitro podleči, pa zelo dobro ve prekaljeni italijanski strokovnjak na klopi Reala Carlo Ancelotti, ki pred tekmo v Dortmundu ostaja previden.

»Dortmund bo skušal storiti vse, da se vrne. To je nekaj povsem normalnega. Ostati moramo previdni. Če bomo igrali tako kot v Madridu, se lahko uvrstimo v polfinale. Če zmagamo na vsaki tekmi do konca sezone, bomo osvojili tako španski pokal kot ligo prvakov,“ je povedal Ancelotti in zatrdil, da predčasen odhod Cristiana Ronalda z igrišča – Portugalec je bil zamenjan v 80. minuti – še ne pomeni razloga za zaskrbljenost. »Bolj kot Ronaldo me skrbi povratna tekma. Cristiano ima rahle nevšečnosti s kolenom, zato smo se želeli izogniti nadaljnjemu tveganju. Pravzaprav niti ne gre za težavo. Ni poškodovan.«

(Foto: Reuters)

Portugalski nogometni as je sicer v svojem jubilejnem stotem nastopu v ligi prvakov sinoči dosegel že svoj štirinajsti zadetek v najmočnejšem klubskem tekmovanju. S tem je izenačil rekordni dosežek svojega tekmeca Lionela Messija, ki mu je identičen podvig uspel v sezoni 2011/2012.