»Klub sem zaprosil, da odidem, sedaj pa čaka na njihov odgovor, saj imam še vedno sklenjeno pogodbo,“« je dejal Ancelotti, potem ko je bil poleg trenerja St. Etienna, Christopherja Galtiera, imenovan za najuspešnejšega trenerja francoskega prvenstva v letošnji sezoni.

Novico je še pred tem za časnik L'Equipe potrdil tudi športni direktor PSG Leonardo, ki pa je priznal, da si klub italijanskega stratega želi zadržati. »Carlo je zaprosil, da odide v Real Madrid, a želimo si, da bi ostal. Sprejeli nismo še nobenih odločitev, vendar prioriteta kluba je, da ga zadrži. Z drugimi trenerji se tako še nismo pogovarjali,« je izdal nekdaj izvrstni nogometaš.

Čeprav je Leonardo potrdil, da si njihovega trenerja želijo pri kraljevem klubu, pa Ancelotti tega ni želel potrditi. »Sestal sem se s predsednikom kluba Nasserjem Al-Khelaifijem in Leonardom. Sedaj moram počakati na odgovor kluba, ki bo odločal o svoji in moji prihodnosti. Odločiti se moramo skupaj, vendar pa sam želim oditi iz kluba. Ena izmed možnosti je odhod v Real, vendar imam s klubom sklenjeno pogodbo še za eno leto. Klub je tisti, ki bo odločil. Ni mi lahko, saj sem imel dober odnos z vsemi. Trenutno ni pravi čas, da povem razloge, zakaj želim oditi in morda tega nikoli ne bom storil,« je še povedal 53-letni strateg.

Velja še omeniti, da je predsednik PSG pretekli teden za Reuters potrdil zanimanje Reala za njihovega trenerja, a je galaktike Al-Khelaifi zavrnil.