Real je sezono ob koncu maja sklenil z zmago v ligi prvakov, ko je v finalu v Lizboni s 4:1 ugnal Atletico in se veselil 10. naslova evropskega klubskega prvaka v zgodovini, s čimer je daleč najbolj uspešen klub na stari celini. Tu pa se novo obdobje uspehov za Real šele dobro začenja, pravi Ancelotti.

»Želim si še enkrat osvojiti ligo prvakov. Moramo priti še do 11. lovorike v tem tekmovanju. Decima ni pomenila nekega konca, temveč šele začetek zmagovitega obdobja,« je v pogovoru za klubsko televizijo napovedal Ancelotti in dodal: »Imamo zelo mlado moštvo, polno talenta. Imamo igralce, ki bodo v naslednji sezoni še napredovali, denimo Illarramendi in Isco.«

»City kljub denarju ne more niti v četrtfinale«

»Porazi in razočaranja v polfinalih prejšnjih treh sezon so nam dali dodaten zagon, saj je res težko trikrat zapored priti tako daleč. Že sama uvrstitev v polfinale je uspeh, poglejte samo Manchester City, ki se kljub vsemu denarju ne more prebiti niti v četrtfinale,« pravi Ancelotti, ki je letos le uspel končati dolgoletni Realov lov za desetim naslovom prvaka v najelitnejšem klubskem tekmovanju.

Ramosa primerjal z Maldinijem

Čeprav sta bila večino sezone pri kraljevem klubu v ospredju najdražja igralca vseh časov Cristiano Ronaldo in Gareth Bale, pa je bil v zadnjih mesecih morda celo bolj ključen za uspehe Sergio Ramos, ki je močno dvignil raven svoje igre, poleg tega pa je prispeval še nekaj izjemno pomembnih zadetkov in sezono končal s sedmimi goli, kar je njegov osebni rekord. Ni presenetljivo, da se njegovo ime omenja celo med možnimi kandidati za naslednjo zlato žogo, Španca pa zelo ceni tudi Ancelotti.

»Ramos je po božiču postal drug igralec, bil je odločilen dejavnik pri naših ključnih zmagah. Ima vse, kar je imel Paolo Maldini pri Milanu – osebnost, tehnično znanje in sposobnost, da je vodja na in izven igrišča. Nikoli do sedaj nisem nikogar primerjal z Maldinijem, njega lahko. Sergio je danes najboljši branilec na svetu,« je svojega varovanca pohvalil strateg Reala.