Navijači španskega velikana so imeli v četrtek kar nekaj razlogov za skrb, saj so mediji z Iberskega polotoka za tekmo proti Barceloni zaradi poškodovanega kolena že odpisali Realovega nogometnega asa. Da vse le ne utegne biti tako črno, pa je danes sporočil trener belega baleta Carlo Ancelotti. Čeprav Italijan na prvega strelca španskega prvenstva in lige prvakov ne bo mogel računati na sobotni prvenstveni tekmi proti Almerii, pa ni želel izključiti možnosti, da bo njegov varovanec morda nared že za pokalni el clasico.

»Ne vem še, ali bo lahko zaigral prihodnjo sredo. Ni najbolj zadovoljen, saj gre za zelo pomembno tekmo v sezoni. Če ne bo stoodstotno pripravljen, ne bo igral, a če se bo izkazalo, da obstaja možnost za nastop, potem poškodba ni tako resna.«

Daljša odsotnost Ronalda bi bila vsekakor hud udarec za moštvo, ki je še vedno v igri za osvojitev prvenstvene in pokalne lovorike kot tudi lige prvakov. Do sedaj je to v Španiji uspelo zgolj Barceloni, in sicer v sezoni 2008/2009 pod vodstvom Josepa Guardiole.