Dolga leta je bil v vratih Reala nezamenljiv kapetan Iker Casillas, kar pa se je spremenilo januarja leta 2013, ko je Jose Mourinho v zimskem prestopnem roku v klub pripeljal Diega Lopeza, legendo Reala pa postavil na klop. Poteza Portugalca je naletela na začudenje mnogih, a mu je zaradi vse bolj neprepričljivih predstav Casillasa večinoma niso oporekali, ni pa niti skrivnost, da se je odnos med njima takrat že povsem ohladil in zato niti ni bilo več medsebojnega zaupanja.

Ko je pol leta kasneje Mourinha na trenerskem mestu zamenjal Carlo Ancelotti, je Casillas verjetno pričakoval vrnitev v gol, a ni bilo ravno povsem tako. V lanski sezoni je namreč Italijan delno ohranil prakso predhodnika in prvi vratar na prvenstvenih tekmah Reala je bil Lopez, medtem ko je Casillas dobil priložnost za branjenje v španskem kraljevem pokalu in ligi prvakov.

Namesto k Arsenalu, nazaj v gol Reala

Čeprav je kraljevi klub v lanski sezoni zmagal v obeh tekmovanjih, kjer je branil Casillas, bi težko velike zasluge za to pripisali njemu, saj ni odigral odločilne vloge, ni pa manjkalo niti njegovih napak. Iker se nato ni proslavil niti na svetovnem prvenstvu v Braziliji, kjer je na prvih dveh tekmah dobil 7 golov, Španci pa so se ekspresno poslovili od možnosti za igranje v izločilnih bojih. V očeh stalnih spremljevalcev nogometa in tudi strokovnjakov je njegova vrednost na tržišču zato v zadnjih dveh letih precej padla in verjetno ni malo tistih, ki so pričakovali, da ga bo Real pred začetkom nove sezone prodal, saj je nenazadnje v svoje vrste pripeljal tudi Keylorja Navasa, ki je lani navduševal pri Levanteju, nato pa bil zelo opazen tudi na mundialu. Za dolgoletnega kapetana Reala se je kar nekaj časa zanimal Arsenal, vendar do prestopa ni prišlo in Casillas je z Madridčani začel priprave na novo sezono ter tudi odpotoval na ameriško turnejo.

Čeprav je Real prek Atlantika pokazal, da je še daleč od šampionske forme, saj je izgubil proti Interju in Romi, pa je Ancelotti v teh dneh očitno dobil vsaj odgovor glede forme in zmožnosti vratarjev. Španski športni dnevnik Marca namreč danes poroča, da je strateg Reala odločil, da bo v prihajajoči sezoni prvi vratar moštva ponovno Casillas, s čimer ga je Ancelotti tudi že seznanil. Legendarni kapetan bo tako po trditvah Marce med vratnicama začel že prvo uradno tekmo Reala, ko se bo kraljevi klub 12. avgusta v Cardiffu v evropskem superpokalu pomeril s Sevillo.

Lopez išče nov klub

Po prihodu Navasa in vrnitvi zaupanja v Casillasa pa Ancelottiju ni preostalo drugega, kot da se poslovi od Lopeza, ki bo tako verjetno v prihodnjih dneh ali tednih prestopil v drug klub. Zanimanje zanj sta že pokazala Monaco in Napoli.