Srečanje s številnimi španskimi in tujimi novinarji je odprl predsednik Reala Florentino Perez, ki je najprej naštel nekaj uspehov, ki jih je v karieri dosegel Ancelotti, nato pa zadovoljno dejal, da je v klub pripeljal enega najboljših trenerjev na svetu. »S prihodom Carla Ancelottija začenjamo novo športno poglavje v naši zgodovini. Tisti, ki ga poznajo, ga opisujejo kot pametnega zmagovalca in izjemnega človeka. Treniral je kar nekaj velikih klubov, zato pozna tako zahtevno okolje, kot ga čaka tu. Tudi njegove sanje so bile, da bi nekdaj treniral Real,« je Perez na kratko predstavil Italijana.

Sledil je bučen aplavz, saj je govorniški oder Perez predal novemu trenerju. Ancelotti je v kratkem govoru najprej v mešanici španskega in italijanskega jezika povedal, da je počaščen, ker je prišel v najprestižnejši klub na svetu, nato pa obljubil, da bo izboljšal svojo španščino.

»Pred Realom sezona zadovoljstva«

S čustvi prevzeti Italijan je kmalu prešel na nogomet in obljubil, da bo Real igral atraktiven nogomet, s katerim bo tudi uspešen: »Najprestižnejši klub na svetu mora vedno zmagovati in igrati atraktivno. Na razpolago imam vse, kar potrebujem, zato bo delo tu pravi užitek. Imam tudi veliko podporo kluba, njegovega predsednika in tudi navijačev, zato mislim, da je pred Realom sezona zadovoljstva,« je na hitro zaključil Ancelotti.

Italijanski strateg se je nato fotografiral z Relovim dresom ter v družbi predsednika kluba, vzel pa si je tudi nekaj trenutkov za sproščen pogovor z Zinedinom Zidanom, s katerim je pred leti uspešno sodeloval pri Juventusu, Francoz pa bo sedaj v Madridu eden od njegovih pomočnikov, med tekmami pa bo sedel na klopi poleg njega.

Bo Ancelotti uspešnejši pri lovu na »decimo«?

Po kratki predstavitvi in fotografiranju se je dogajanje preselilo v sobo za novinarske konference, kjer je Ancelotti odgovarjal na vprašanja novinarjev. Ponovno je poudaril, da mu španščina zaenkrat predstavlja še manjši problem, kar pa naj bi se hitro popravilo. Razkril je tudi, da je šele v ponedeljek izvedel, da bo zares prevzel vodenje Reala, kar mu je omogočilo tudi dober odnos s PSG.

Ancelotti je priznal, da bo v prihodnjih letih zanj prav gotovo veliko motivacijo predstavljala tudi osvojitev 10. lovorike za zmago v ligi prvakov, kar je pred njim tri leta neuspešno poskušal doseči Jose Mourinho.

»Real ne potrebuje mirovnega posrednika«

»Nikoli me ni nihče imenoval za mirovnega posrednika, kot so me najavili tukaj. Želim le imeti dober odnos z vsemi svojimi igralci, kar mi je vedno uspevalo. Tudi za Real mislim, da ne potrebuje nobenega mirovnega posrednika ...,« je Ancelotti ovrgel namigovanja, da bo njegova prva naloga, da vzpostavi mir v slačilnici.

Spoštuje Mourinha, primerjav (še) noče delati

Seveda ni šlo brez vprašanj o njegovem predhodniku, Joseju Mourinhu. »Mourinho je zelo, zelo dober trener. Do njega imam veliko spoštovanje. Ima povsem drugačen karakter kot jaz, a nedvomno ga spoštujem. Tukaj je opravil svoje delo, sedaj pa ga bom še jaz. Mislim, da ni primerno, da sedaj delamo kakšne primerjave, saj bomo moje delo ocenjevali šele na koncu,« je o Portugalcu dejal Ancelotti, ki je dobil tudi neposredno vprašanje, če se bo Barcelone lotil na enak način kot Mourinho, ki je pred velikimi derbiji prepovedal namakanje igrišča na Bernabeuu, kar je otežilo igro Kataloncev. »Če bomo želeli igrati tekoč in dinamičen nogomet, bomo morali namočiti igrišče.«

O Barceloni pa je Italijan kratko dejal: »So najbolj konkurenčno moštvo v Španiji, a lahko se enakovredno borimo z njimi. Prepričan sem, da smo lahko tudi boljši od njih.«