Ancelotti bo poskušal s kraljevim klubom osvojiti tisto, česar ni uspelo osvojiti njegovem predhodniku Joseju Mourinhu – jubilejni deseti naslov evropskega klubskega prvaka. Italijan se je v preteklosti v ligi prvakov že dokazal, saj je z Milanom v najmočnejšem klubskem tekmovanju slavil dvakrat v letih 2003 in 2007, z vodenjem zvezdniških moštev pa se je v zadnjem obdobju srečal že pri Chelseaju in lani pri PSG. A pravi, da tako dobre zasedbe, kot jo ima v Madridu, v življenju še ni treniral.

Poleg že uveljavljenih imen, kot sta Cristiano Ronaldo ali Mesut Özil, so Italijana v prvih tednih navdušili predvsem mlajši nogometaši Isco, Casimiro, Jese Rodriguez in Daniel Carvajal, od katerih se v prihodnosti še veliko pričakuje. Ancelotti meni, da ima Real tokrat v svojih vrstah ravno pravo mešanico izkušenih zvezdnikov in obetavnih mladih nogometašev, kar naj bi obetalo dobre rezultate.

Španska Marca še piše, da Ancelotti v zadnjih dneh nikakor ne poskuša skriti navdušenja nad zasedbo, ki jo ima na voljo, vzdušje v vrstah Madridčanov pa naj bi bilo letos v pripravljalnem delu sezone zelo sproščeno, kar je bilo vidno tudi na vseh treningih, ki so bili odprti za javnost in sedmo silo.