Real se je v lanskem letu okitil s štirimi novimi lovorikami, poleg lige prvakov je osvojil tudi španski kraljevi pokal, evropski superpokal in decembra zmagal še na klubskem svetovnem prvenstvu. Toda leto 2014 je preteklost, pri kraljevem klubu pa so z velikimi ambicijami vstopili v leto 2015, v katerem napovedujejo nove uspehe. V intervjuju za italijanski športni časnik Tuttosport je Carlo Ancelotti povedal, da od svojega moštva pričakuje, da bo letos igralo še bolje kot lani in da se nadeja, da je pred njimi nov sanjski zaključek sezone, v kateri je velika želja vseh v madridskem klubu ponovno zmagati v ligi prvakov, kar bi jim uspelo kot prvim, odkar se je leta 1992 spremenil format tekmovanja.

Za Real ni mej, Perezu bodo poskusili izpolniti željo

»Za Real trenutno meje ne obstajajo. Poskušali bomo še izboljšati našo igro in zaigrati na še višjem nivoju. Lansko leto je bilo za nas zelo dobro, saj smo postali najboljši v Evropi in na svetu, kar nam je dalo samozavest, da sedaj verjamemo, da lahko tudi letos zmagamo v vseh tekmovanjih, v katerih nastopamo. Toda to je za Real nujno, že zaradi njegove zgodovine in prestiža. Moramo trdo delati in se boriti, da bomo spet osvajali lovorike. Še 11. zmagati v ligi prvakov bi bilo sanjsko, saj bi postali prva ekipa, ki ji je uspelo zmagati dvakrat zapored, odkar se je spremenil format tekmovanja. Naš predsednik, Florentino Perez, si zelo želi, da bi nam to uspelo, zato bomo storili vse, da mu izpolnimo to željo,« pravi Ancelotti, ki se je z Realom sprehodil skozi skupinski del lige prvakov, v osmini finala pa ga čaka Schalke.

Proti Nemcem Real prav velikih težav ne bi smel imeti, saj je nenazadnje istega nasprotnika v isti fazi tekmovanja s kar 9:2 odpravil že lani. Tudi v letošnji sezoni Schalke ne blesti niti v bundesligi niti v ligi prvakov, zato so pri kraljevem klubu verjetno z mislimi že skoraj v četrtfinalu.

Bayern in Chelsea imata premalo zrele mladeniče

Na stavnicah so največji tekmeci Realu za končno slavje Bayern, Barcelona in Chelsea, s čimer pa se Ancelotti ne strinja najbolj. Za najtežjega nasprotnika je izbral Juventus, Bayernu in Chelseaju pa očital, da imata premalo zrele mlajše nogometaše, medtem ko o Barceloni očitno niti ne razmišlja, saj je ni omenil niti z besedo: »Juventus je lahko zelo visoka ovira, saj ima odlično ekipo. Bayern in Chelsea imata v svojih vrstah sicer nekaj svetovnih prvakov in igralcev z bogatimi mednarodnimi izkušnjami, toda pogrešata več zrelosti pri svojih mlajših nogometaših.«

Poraz proti Milanu niti najmanj ne boli

Real je sicer trenutno v nizu 22 zaporednih zmag na uradnih tekmah, a je pred dnevi v Dubaju izgubil prijateljsko srečanje z Milanom (2:4). Porazu proti svojemu nekdanjemu klubu pa Ancelotti ne pripisuje prevelike teže: »To je poraz, ki nas niti najmanj ne boli. Po tednu počitnic in premora od nogometa smo potrebovali takšno tekmo, da se vrnemo v pravi ritem in pripravimo za gostovanje v Valenciji. Milan je igral dobro, mi nekoliko slabše, a to ne meče slabe luči na vse, kar smo dobrega dosegli v 2014. So zelo zadovoljni s fantastičnim lanskim letom.«

Real bo sezono nadaljeval v nedeljo, ko ga čaka zahtevno gostovanje na Mestalli v Valenciji.